Tόνος με σπαγκέτι, ντοματίνια, κάππαρη και ελιές

ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα)

500 γρ. σπαγκέτι

4 φιλέτα τόνου, 200 γρ. το καθένα, πάχους 2,5 εκ.

αλάτι, πιπέρι

150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη των φιλέτων

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

περίπου 100 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

1 κ.σ. ελιές Καλαμών, απύρηνες, σε ροδέλες

1 κ.σ. κάππαρη

1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Πασπαλίζουμε τις φέτες του τόνου με λίγο αλάτι, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε πολύ δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Σoτάρουμε τα ντοματίνια για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τον ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τα σπαγκέτι, τις ελιές, την κάππαρη, τον βασιλικό και το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ώσπου να ζεσταθούν καλά τα ζυμαρικά.
Κόβουμε τον τόνο σε μικρότερα κομμάτια, τον ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk