Τριμερής συμφωνία για τον αριθμό των εισακτέων το 2015-16

Τριμερής συμφωνία μεταξύ υπουργείου Παιδείας, πρυτάνεων και ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα) θα γίνει για την επόμενη ακαδημαική χρονιά, προκειμένου να ορισθεί ο αριθμός των εισακτέων των ΑΕΙ.

Τριμερής συμφωνία μεταξύ υπουργείου Παιδείας, πρυτάνεων και ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα) θα γίνει για την επόμενη ακαδημαική χρονιά, προκειμένου να ορισθεί ο αριθμός των εισακτέων των ΑΕΙ. Όλα αυτά εφόσον τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας πρώτα λάβουν όλα τα οικονομικά στοιχεία που χρειάζονται και τους αριθμούς του προσωπικού τους.

Αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», είναι η «χρυσή λύση» που προέκυψε μετά τη συζήτηση που έγινε για το θέμα σήμερα, Δευτέρα, στα αρμόδια συμβούλια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).
Όπως είναι γνωστό, οι διοικήσεις των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανέφεραν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη ορισμού των εισακτέων τους, αλλά μόνο στο πλαίσιο των τετραετών προγραμματικών συμβάσεων τους με την Πολιτεία.
Τα τρία σημεία της συμφωνίας
Σε ψήφισμα που εκδίδεται την Τρίτη μετά τη συζήτηση στο ΕΣΥΠ οι πρυτάνεις και οι προέδροι των ΤΕΙ κατέληξαν σε τρία σημεία:
– Θεωρούν σημαντική την πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου να τους προτείνει να αναλάβουν τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων τους και σύμφωνη με σχετικές αποφάσεις των Συνόδων τους.
– Διαπιστώνουν ωστόσο ότι αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των τετραετών προγραμματισμών τους (κάτι που άλλωστε ποτέ δεν εφαρμόστηκε, παρ’ ότι ήταν βασικό σημείο του τελευταίου νόμου-πλαισίου για τα ανώτατα ιδρύματα).
– Επειδή οι διαδικασίες για τον καθορισμό των εισακτέων του επόμενου ακαδημαϊκού έτους θα πρέπει σύντομα να ολοκληρωθούν, θα συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας μεταξύ όλων των μερών που θα πρέπει εντός διμήνουν να έχει καταθέσει τις προτάσεις της και να λαβει υπόψη της κριτήρια όπως τα οικονομικά των ΑΕΙ και οι ανθρώπινοι πόροι τους.
«Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας ανήκει στο θέμα των εισακτέων» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk