Πρότυπη ψηφιακή τάξη στα Αρσάκεια Θεσσαλονίκης

Στη δημιουργία μιας ακόμη πρότυπης τάξης σύμφωνα με το μοντέλο ανάπτυξης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα προχωρά η Microsoft Hellas σε συνεργασία με την Epson στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης.

Στη δημιουργία μιας ακόμη πρότυπης τάξης σύμφωνα με το μοντέλο ανάπτυξης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα προχωρά η Microsoft Hellas σε συνεργασία με την Epson στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης ενισχύοντας την υλικοτεχνική υποδομή της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο πλαίσιο της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών στη διδακτική πράξη.
Ειδικότερα, οι δυο εταιρείες προχωρούν στη δωρεά 30 tablets λογισμικού Windows 8, καθώς και ενός διαδραστικού βιντεοπροβολέα νέας γενιάς, με στόχο το μάθημα να γίνεται πλήρως διαδραστικό και ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν περισσότερο ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του μαθήματος αλλά και να οπτικοποιούν σε πραγματικό χρόνο όλα όσα διαβάζουν.
Πρότυπη τάξη πιλοτικά με σεμινάρια και συνεργασίες
Η πρότυπη τάξη των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιείται από τους μαθητές για τη διεξαγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, στo πλαίσιο της διάχυσης καλών πρακτικών στην κοινότητα, θα προσκαλούνται σχολεία για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και εκπόνηση μαθητικών εργασιών, με στόχο την ανάπτυξη της ομαδικότητας και την ανταλλαγή γνώσεων.
Η τάξη θα λειτουργήσει πιλοτικά για το έτος 2014-2015, ενώ τα παιδαγωγικά αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν το 2015 σε ημερίδα, απευθυνόμενη στην κοινότητα των εκπαιδευτικών.
«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία προσπαθεί πάντα να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών. Στο πλαίσιο αυτό και μετά τη χρήση διαδραστικών πινάκων και την παραγωγή από εκπαιδευτικούς της ΦΕ αντίστοιχου διαδραστικού υλικού που καθημερινά αυξάνει, αναρτάται στο e-arsakeio και καλύπτει πλέον όλα τα γνωστικά αντικείμενα – δημιουργούνται στα Αρσάκεια και Τοσίτσεια Σχολεία αίθουσες εξοπλισμένες με tablet, στις οποίες εξασφαλίζονται νέες και δυναμικές συνθήκες διαδραστικής μάθησης που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας (ομαδοσυνεργατικής, πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλίας κ.ά.). Η συνεργασία με τη Microsoft και την Epson αποτελεί επιλογή που εγγυάται την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στη χρήση των νέων ηλεκτρονικών μέσων στην τάξη γενικά, αλλά και στις αίθουσες tablet τις οποίες σταδιακά εξοπλίζουμε» δήλωσε ο υπεύθυνος ψηφιακού προγράμματος Αρσακείου και μέλος του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Σωτήριος Γκλαβάς.
Οι ταμπλέτες διαθέτουν την πλήρη σουίτα του Office, εφαρμογές Augmented Reality, εφαρμογές διαδραστικών πειραμάτων, τεστ και 3D απεικονίσεις βιολογίας και μηχανικής, καθώς και το λογισμικό διαχείρισης τάξης Class Policy, δωρεά από την εταιρεία AssistX Education. Η εγκατάσταση και παραμετροποίηση της αίθουσας είναι ευγενική χορηγία της εταιρείας Active Computer System.
Στη νέα πρότυπη αίθουσα μέσα από εφαρμογές δημιουργίας και ανάπτυξης υλικού, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσω του μαθήματος, να ανακαλύψουν το ταλέντο τους στην τέχνη και τη μουσική και να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια.
«Eίμαστε πάντα δίπλα στους νέους και νιώθουμε περήφανοι που συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Ελπίζουμε η παρούσα δράση να αποτελέσει παράδειγμα για τη δημιουργία περισσότερων προτύπων τάξεων και την υλοποίηση αντιστοίχων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της δημιουργίας πολυδιάστατων πολιτών, καταρτισμένων στις νέες τεχνολογίες» δήλωσε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικού τομέα της Microsoft κεντροανατολικής Ευρώπης κ. Χριστόδουλος Παπαφώτης.
Επίσης ο διαδραστικός βιντεοπροβολέας ΕΒ-585Wi της Epson επιλέχθηκε λόγω της δυνατότητας προβολής από πολύ κοντινή απόσταση (μόλις 31 cm), της μεγάλης διάρκειας ζωής της λάμπας απαραίτητο λόγω της μεγάλης χρήσης που προϋποθέτει η προβολή σε καθημερινή βάση, της υψηλής απόδοσης σε έγχρωμη και λευκή εικόνα και της διάδρασης που προσφέρει.
Η κυρία Μαρία Μάσσιου, διευθύντρια του γραφείου της Epson στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας πρότυπης τάξης των Αρσακείων και Τοσιτσείων σχολείων. Σε αυτή μέσω της διάδρασης τα μαθήματα θα γίνονται πιο συμμετοχικά και η μάθηση θα βασίζεται στην αλληλεπίδραση. Αισθανόμαστε βαθιά ότι προάγοντας την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών υποδομών του μέλλοντος συμβάλλουμε ουσιαστικά στην εκπαιδευτική και επιστημονική πρόοδο της χώρας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk