Στη θέση του ότι δεν δεσμεύεται από την κομματική γραμμή στο θέμα της προεδρικής εκλογής επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 και στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο μίλησε για τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του κόμματος και το πώς έγινε ο ίδιος δεκτός από μέλη των ΑΝΕΛ στην ομιλία του.{{{ audio1 }}}

«Γιουχαΐσματα δεν υπήρξαν. Κάποιοι φώναξαν, αλλά κατέβηκα κάτω και συνομίλησα με κόσμο. Ενας-δυο μου είπαν γιατί δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο και ήταν καμιά δεκαριά γύρω και τους ρώτησα τι θέλουν, αν θέλουν να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω ή να ψηφίσω πρόχειρα»
σημείωσε ο Παν. Μελάς, αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην ομιλία του στο συνέδριο.

Και ο ίδιος συνέχισε: «Αν θα υπερψηφίσω ή θα καταψηφίσω, θα εξαρτηθεί από τη μελέτη που θα κάνω μέχρι τότε για το τι θα είναι για το καλό του λαού. Δεν δεσμεύομαι (από την κομματική γραμμή). Αν είναι να ψηφίσω κάτι καλό για τον λαό, θα ψηφίσω και αντίθετα από την κομματική γραμμή και δεν έχω πρόβλημα να φύγω, όπως έφυγα από τη ΝΔ καταψηφίζοντας το Μνημόνιο, διότι δεν μπορούσα να ψηφίζω συνέχεια να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να μπαίνουν χαράτσια».


Για το αν τα λεγόμενα του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περί «αποκεφαλισμών», τον αφορούν προσωπικά, ο Παν. Μελάς απάντησε:


«Τον είχα ρωτήσει και μου είχε πει ότι δεν αφορά τίποτε εμένα, ούτε οι αποκεφαλισμοί ή τα μαξιλάρια. Εγώ λοιπόν το λέω ξεκάθαρα: λειτουργώ κατά συνείδηση και για το καλό του λαού θα κάνω ό,τι θα κάνω. Άμα είναι για το καλό του, θα ψηφίσω (Πρόεδρο). Αν δεν είναι, δεν θα ψηφίσω».


Αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Μελάς είπε:

«Οταν λένε για ιδεολογική ταυτότητα, δεν έχουμε την ίδια με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γεγονός ότι θα υπήρχαν αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Γι’ αυτό σας λέω, γι’ αυτές τις κόκκινες γραμμές που λέει ο Πάνος Καμμένος, να τις κάνουμε πράξη. Να τις υπογράψουμε.

» Αυτές τις στιγμές, δεν θα έπρεπε όλα τα κόμματα να καθίσουν μαζί και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό; Είναι 6.300.000 στα όρια της φτώχειας, δεν πρέπει να κοιτάξουμε το λαό πρώτα και να τον βάλουμε πάνω από όλα τα κόμματα; Μαζί να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, όχι πάνω απ’ όλα τα κόμματα και ο καθένας να κοιτάει τη δική του θέση και καρέκλα. Να δούμε τις καλύτερες λύσεις».