Στο περιοδικό «Σχεδία» το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το 2014

Μετά από το βραβείο «Community Impact Award», το ελληνικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία» βραβεύτηκε και με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» για το 2014.

Μετά από το βραβείο «Community Impact Award», το ελληνικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία» βραβεύτηκε και με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» για το 2014.
Η βράβευση αφορά το περιοδικό και τις πρωτοβουλίες «Γκολ στη Φτώχεια» (ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων) και «Ένας Καφές σε Περιμένει».
Οι τρεις πρωτοβουλίες συνθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά όχι το σύνολο του πεδίου δράσεων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διογένης».
Λίγες μόλις μέρες πέρασαν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Social Business Excellence Awards 2014» και την απονομή του βραβείου «Community Impact Award 2014», και η Σχεδία είχε την τιμή μιας ακόμη αναγνώρισης για τον ενεργό, θετικά παρεμβατικό ρόλο της στην υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και στην προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ένα από τα αγαπημένα μας μότο, που αντιγράψαμε χωρίς δεύτερη σκέψη από τους φίλους μας του αυστραλιανού περιοδικού δρόμου «The Big Issue» λέει χαρακτηριστικά «υποστηρίζοντας ανθρώπους να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους». Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να υπηρετήσουμε κι εμείς. Στη «Σχεδία», όπως και σε όλες τις δράσεις μας, ο άνθρωπος είναι ενεργός πρωταγωνιστής και όχι παθητικός δέκτης μιας πράξης αγάπης και αλληλεγγύης. Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση του ανθρώπου. Η ενεργοποίηση όχι μόνο εκείνου που δοκιμάζεται και βιώνει αυτή την πιο ακραία μορφή φτώχειας που είναι η έλλειψη στέγης, αλλά και εκείνου που αντέχει ακόμα και μπορεί να υποστηρίξει το συνάνθρωπο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο διευθυντής του περιοδικού κ. Χρήστος Αλεφάντης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Σχεδία ήταν πρόταση και είχε τη στήριξη της Ευρωβουλευτού ΝΔ κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ. «Οι δράσεις της «Διογένης» στοχεύουν στην υποστήριξη των συμπολιτών μας που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την κοινωνική και οικονομική κρίση. Μέσω της ενεργού συμμετοχής σε αυτές τις δράσεις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, άστεγοι, άνεργοι, άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας μπαίνουν σε μια διαδικασία κοινωνικής επανένταξης» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής συμπληρώνοντας ότι «η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι στην επιβράβευση του σημαντικού αυτού έργου που επιτελείται».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο πάνελ ειδικών της FIFA συμπεριέλαβε την πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια»/Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων στα τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη, για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το ποδόσφαιρο για την ενεργοποίηση των αστέγων και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Για το 2014 βραβεύτηκαν με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», επίσης, η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, πρόταση του ευρωβουλευτή κ. Θ. Ζαγοράκη, καθώς και το Χαμόγελο του Παιδιού, πρόταση του ευρωβουλευτή κ. Μ. Κύρκου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk