Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Οχι αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά»

«Εμείς κάνουμε μία διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μειώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, όχι για να κάνουμε τους τζάμπα μάγκες, αλλά γιατί το έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδ.Κωνσταντινόπουλος.

«Εμείς κάνουμε μία διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μειώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, όχι για να κάνουμε τους τζάμπα μάγκες, αλλά γιατί το έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδ.Κωνσταντινόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό, η υλοποίηση του οποίου αρχίζει από 1/1/2015 είχε εγκριθεί από τους δανειστές και η εφαρμογή του αποτελεί και δική τους δέσμευση, τόνισε ο υφυπουργός.

Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε: «το 2010 ψηφίσαμε ένα συγκεκριμένο νόμο, έγιναν οι αναλογιστικές μελέτες και έδωσαν συγχαρητήρια σε μας και την Ιταλία ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ο νόμος αυτός υλοποιείται από 01.01.2015. Δεν μπορούμε ένα νόμο, που πριν ακόμη αρχίσει να υλοποιείται να τον αλλάξουμε, έχουμε μία δέσμευση και είναι δέσμευση και των εταίρων, σε έναν κόσμο που έχει περάσει δύσκολα».

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί στα εξής θέματα: «Στο ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό γιατί δύο φορές πέσανε έξω, στο ότι η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση, το οποίο το λένε αυτοί οι ίδιοι, υπάρχει μία καλύτερη ψυχολογία. Πρέπει να μιλήσουμε για πιστοληπτική γραμμή και για τα επιτόκια και κυρίως πρέπει να μιλήσουμε για τη ρύθμιση του χρέους.»

» Αν θέλουμε αυτή η χώρα να φύγει από αυτή την κρίση, από αυτό το αδιέξοδο, αν θέλουν να τιμήσουν τις θυσίες των πολιτών είναι η ώρα να γίνει διαπραγμάτευση με σεβασμό».

«Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μέχρι τέλους και θα τους πείσουμε» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση το προβλεπόμενο μέτρο να γυρίσει πίσω».

Ο υφυπουργός βρίσκεται στις Σέρρες από νωρίς το πρωί και συνόδεψε του συνέδρους που θα συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην πρωινή ξενάγησή τους στην Αρχαία Αμφίπολη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης και το Λόφο Κάστα. Θα παραστεί στην έναρξη της συνελεύσεως, ενώ θα προβεί σε ανακοινώσεις εκ μέρους του Υπουργείου για τα επιμελητηριακά ζητήματα, κατά την κεντρική ομιλία του, το βράδυ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk