Κοινωνικό Σχολείο, δράσεις διατροφικές συνήθειες και ασθένειες των μαθητών

Ο θεσμός του «Κοινωνικού Σχολείου», οι παιδαγωγικές προσεγγίσεις και οι δράσεις του, καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών, οι ασθένειες που τις συνοδεύουν και το κάπνισμα στην εφηβεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας.

Ο θεσμός του «Κοινωνικού Σχολείου», οι παιδαγωγικές προσεγγίσεις και οι δράσεις του, καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών, οι ασθένειες που τις συνοδεύουν και το κάπνισμα στην εφηβεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, στις 22 Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας για την καπνιστική συμπεριφορά των εφήβων, τα μέτρα πρόληψης και το ρόλο της πολιτείας. Ο ψυχολόγος κ. Στέφανος Αλεβίζος θα αναλύσει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, ενώ εκπρόσωπος από την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παρουσιάσει το θέμα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk