Τατσόπουλος: Πέντες ανεξάρτητοι θα ψηφίσουν σίγουρα για Πρόεδρο

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, μίλησε στον Βήμα fm για την προεδρική εκλογή, τον Θ. Φορτσάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος. Τατσόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την προεδρική εκλογή, τον Θ. Φορτσάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.{{{ audio1 }}}

Για την προεδρική εκλογή και τους ανεξάρτητους βουλευτές

«Έχει γίνει τόσο νοσηρό το περιβάλλον και από τις δύο πλευρές και γι’ αυτό εγώ είπα από την αρχή ότι δεν θέλω να παίξω μπάλα σ’ αυτόν τον αγώνα. Θα σας πω τι θα κάνω από την αρχή και δεν το αλλάζω, ας είμαι ο 180ος. Θα είμαι ο 121ος και όσο γίνεται νοσηρό το κλίμα πως ούτως ή άλλως εμείς τα παίρνουμε από αυτόν που δίνει τα περισσότερα και καλλιεργείται αυτό το κλίμα στην κοινή γνώμη, διαλύουμε απλώς το πολίτευμα. Δεν ξέρω κανέναν που να χαίρεται, εκτός από τους χρυσαυγίτες, με αυτό το κλίμα και να λέει «μόνοι τους βγάζουν τα ματάκια τους». Οι ανεξάρτητοι βουλευτές όλοι μαζί είναι 23. Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές είναι 16 από αυτούς τους 23. Με τη χθεσινή συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας ξεκαθαρίστηκε αυτό που για όλους εμάς ήταν ξεκαθαρισμένο από την αρχή. Ότι οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές είναι ένα τεχνητό μόρφωμα, για να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά δεν έχουμε καμία θέση που να δεσμεύει και τους 16. Από αυτούς, λοιπόν, θα σου έλεγα ότι πέντε είναι στο «όχι», στο «ναι» είναι κάπου 3-4 και οι άλλοι στο «ίσως».»

Για τον Θ. Φορτσάκη

«Ο Φορτσάκης τα έχει βάλει όλα μαζί και γενικώς έχει ένα αυταρχικό ύφος, ένα αυταρχικό physique. Δεν τον βοηθάει όλο αυτό. Αντίθετα, διώχνει τον κόσμο και τον συσπειρώνει εναντίον του. Θα ήταν ευτύχημα αν στη θέση του υπήρχε κάποιος άλλος που να κάνει τα ίδια πράγματα με τον Φορτσάκη. Στις προκλήσεις τσιμπάει με έναν τρόπο που ανατροφοδοτεί αυτές τις προκλήσεις. Δεν υπάρχει μόνο ένας που προκαλεί, αλλά και ένας που τσιμπάει στις προκλήσεις. Και όσο θα είναι δέσμιες οι φοιτητικές παρατάξεις και οργανώσεις, αυτό θα συνεχίζεται. Όσο περισσότερο βρίσκεται σε πόλωση η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα αντανακλάται μέσα στα πανεπιστήμια.»

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Μου θυμίζει το στυλ του Φορτσάκη… Η Ζωή είναι ο αντίστοχος Φορτσάκης μέσα στο Κοινοβούλιο. Δηλαδή, πολλές φορές το ύφος του ανθρώπου αδικεί αυτό που θέλει να πει, διότι η Ζωή είναι εργατική και έχει κάνει πολλές ερωτήσεις ουσίας και σε βάθος και πραγματικά ενοχλητικές. Τους συγκρίνω, διότι μπορεί να συμφωνείς με τις θέσεις και των δύο και να διαφωνείς με τον τρόπο που το εκφράζουν. Έχουν θέσεις και τις υπερασπίζονται και γι’ αυτό τους συγκρίνω, όχι διότι έχουν πολιτική συγγένεια – προφανώς και δεν έχουν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ευφυή σίγουρα, άρα δεν είναι θέμα αντίληψης, αλλά ιδιοσυγκρασίας. Αν έχεις τέτοια ιδιοσυγκρασία, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Γιατί είναι ο χαρακτήρας σου τέτοιος, δεν είναι κάτι διαφορετικό. Αλλά προφανώς κάνει κακό στις ίδιες τις θέσεις και τις απόψεις σου, δηλαδή ασχολούμαστε με τις τσιρίδες της Ζωής πολλές φορές και όχι με αυτά που λέει. Είναι θέμα χαρακτήρα, είναι θέμα αμετροέπειας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk