Αύξηση 1,8% κατέγραψε ο αναθεωρημένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) το Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Οκτωβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 3,6%, έναντι μείωσης 1,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Η αύξηση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία κατά 1,8% το μήνα Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων κατά 2%, στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1,8%, στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 1,8% και στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 1,5%. Ακόμη, αποδίδεται στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων κατά 8,0%.στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1,8%.

Η αναθεώρηση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.