Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης την Τετάρτη από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης προσφέρει ο δήμος Αθηναίων την Τέταρτη 19 Νοεμβρίου από τις 9 π.μ. ως τις 4 μ.μ. χωρίς ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης προσφέρει ο δήμος Αθηναίων την Τέταρτη 19 Νοεμβρίου από τις 9 π.μ. ως τις 4 μ.μ. χωρίς ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).
Οι δωρεάν σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιούνται στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78, Αθήνα, τηλ. 210 3626587) και στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους & Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9239865).
Εξέταση μπορούν να κάνουν οι καπνιστές, άτομα τα οποία εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, άτομα με δυσκολία στην αναπνοή ή με πρωινό βήχα και πτύελα. Προσφέρεται σε πολίτες άνω των 40 ετών, ασφαλισμένους, ανασφάλιστους και σε όλους όσοι δεν έχουν χαρτιά.
Η εξέταση είναι απλή και ανώδυνη, διαρκεί 10 λεπτά, ενώ θεωρείται σημαντική για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων.
Το πρόγραμμα δωρεάν σπιρομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες υγείας του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή των «Συμμάχων Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk