Η μυστική έρευνα για τους «Hells Angels» στην Ελλάδα

Εναν ογκώδη φάκελο για την ύποπτη δράση ορισμένων μελών της γνωστής διεθνούς λέσχης μοτοσικλετιστών «Hells Angels» («Αγγελοι της Κόλασης») στην Ελλάδα

Εναν ογκώδη φάκελο για την ύποπτη δράση ορισμένων μελών της γνωστής διεθνούς λέσχης μοτοσικλετιστών «Hells Angels» («Αγγελοι της Κόλασης») στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει σχηματίσει τους τελευταίους μήνες με κάθε μυστικότητα η ΕΛ.ΑΣ. Η έρευνα αποκτά νέες διαστάσεις μετά την έκρηξη ισχυρού μηχανισμού τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία της λέσχης στο Κορωπί αλλά και μετά τη σύλληψη δύο μελών του κλαμπ για παράνομη οπλοκατοχή.
Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο κάποια μέλη του κλαμπ – με βάση κυρίως στο εξωτερικό – να συσχετίζονται και με άλλες βομβιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Αττική, με διακίνηση ναρκωτικών αλλά και με άλλες παράνομες ενέργειες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν στο «Βήμα» «για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, για πολυετή μυστική έρευνα και για άγνωστες πτυχές που πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς».
Αναφορές και συγκρούσεις


Οι «Αγγελοι της Κόλασης» είναι λέσχη μοτοσικλετιστών που οδηγούν κατά κανόνα τις γνωστές μηχανές Χάρλεϊ Ντέιβιντσον. Ιδρύθηκε στις 17 Μαρτίου 1948 στην Καλιφόρνια και έχει περισσότερα από 230 παραρτήματα σε 27 χώρες – και στην Ελλάδα. Σύνθημα των μελών του κλαμπ είναι: «Οταν κάνουμε το σωστό, κανείς δεν το θυμάται. Οταν κάνουμε λάθος, κανείς δεν το ξεχνά».
Οι αμερικανικές αλλά και οι ευρωπαϊκές διωκτικές υπηρεσίες έχουν συντάξει κατά καιρούς αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πολλά κλαμπ των «Αγγέλων της Κόλασης» στο εξωτερικό – κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη και στη Σκανδιναβία – δεν αρκούνται μόνο στην αγάπη τους για τα δίτροχα «αλλά στεγάζουν εγκληματική δράση ορισμένων μελών τους που αφορά ανθρωποκτονίες, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και κλεμμένων αγαθών, εκβιασμούς αλλά και συμμετοχή σε κυκλώματα σωματεμπορίας».
Σύμφωνα με τα έγγραφα των ξένων υπηρεσιών, φέρεται να «εμπλέκονται και σε φονικές συγκρούσεις με μέλη άλλων κλαμπ μοτοσικλετιστών», όπως οι «Μογγόλοι», η «Μηχανή του Ροκ» κ.ά. Οι υπεύθυνοι των κλαμπ πάντως αρνούνται κατηγορηματικά αυτές τις «συλλήβδην κατηγορίες» των διωκτικών αρχών και μιλούν για μεμονωμένα περιστατικά.
Επιχείρηση της Europol


Ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι στις 30 Ιουλίου 2010 συντάχθηκαν έγγραφα της Europol, της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, για εμπλοκή σε εγκληματική δράση μελών των «Hells Angels» που βρίσκονται σε βαλκανικές χώρες και οι οποίοι επεκτείνουν συνεχώς τη δράση τους. Μάλιστα προχώρησαν σε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εγκληματική δραστηριότητα μελών του ίδιου κλαμπ στη Δυτική Ευρώπη.
Τον Ιούλιο του 2013 έγινε μεγάλη επιχείρηση της Europol έπειτα από έρευνες δυόμισι ετών που διεξήγαν αστυνομικές υπηρεσίες πέντε ευρωπαϊκών χωρών. Τότε, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 αστυνομικών, πραγματοποιήθηκαν 31 κατ’ οίκον έρευνες και συνελήφθησαν 25 μέλη των «Hell Angels» στη Μαγιόρκα. Τα μέλη του κλαμπ φέρεται ότι εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις αλλά και «ξέπλυμα χρήματος». Λίγους μήνες αργότερα συνελήφθησαν στην Ισπανία και άλλοι από το ίδιο κλαμπ-οργάνωση μοτοσικλετιστών για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τις ΗΠΑ.

«Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουμε ροή εγγράφων, κυρίως από τη Europol αλλά και από τις ΗΠΑ, για παράνομες πράξεις από ορισμένα μέλη των «Hells Angels» και στην Ελλάδα»
ανέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «Η λέσχη αυτή έχει σύνθετο καταστατικό και αυστηρούς κανόνες για εγγραφή ενός μέλους, που πληρώνει σημαντική συνδρομή. Το θέμα μάς έχει απασχολήσει σε πολλές συσκέψεις με ευρωπαίους συναδέλφους μας. Είχαμε πληροφορίες ότι ορισμένα μεμονωμένα μέλη της πολυεθνικής λέσχης που έρχονται κυρίως από το εξωτερικό μπλέκονται σε κλοπές και ληστείες. Διαθέταμε πληροφορίες ότι μέλη του διεθνούς κλαμπ μοτοσικλετιστών έχουν σχέση και με «μπράβους» στην Αθήνα. Επιπλέον είχαμε στη διάρκεια του 2013 μια υπόθεση σύλληψης στα νότια προάστια ενός 41χρονου που κατηγορήθηκε για διακίνηση οκτώ κιλών κοκαΐνης ο οποίος επίσης διασυνδεόταν με μέλη των «Hells Angels»».

Ενδείξεις των αστυνομικών και «περίεργες» υποθέσεις
Η έκρηξη στη Γλυφάδα και η μυστηριώδης δολοφονία

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι διαθέτουν ορισμένες ενδείξεις πως η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το ξημέρωμα της 12ης Οκτωβρίου 2011 σε εμπορικό κέντρο στην οδό Α. Μεταξά στη Γλυφάδα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές αφορά διένεξη – για οικονομικούς λόγους – μελών του κλαμπ που σχετίζονταν με κατάστημα του πρώτου ορόφου.
Ερωτηματικά προκαλεί και η ανεύρεση στην περιοχή του Χάρακα Κερατέας της σορού ενός φρικτά δολοφονημένου 31χρονου Ελληνοκαναδού στις 20 Νοεμβρίου 2012. Οι δράστες τού είχαν χορηγήσει υπνωτικό και ύστερα τον έδεσαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν. Η ανθρωποκτονία αυτή είχε συνδεθεί με τη δράση της «μεξικανικής μαφίας» και ερευνάται μάλιστα αν συσχετίζεται με την πρόσφατη εισαγωγή 233 κιλών κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε προ δέκα ημερών, πάλι από παράρτημα της «μεξικανικής μαφίας», στην Ελλάδα.
Ωστόσο άλλα στοιχεία διευρύνουν το μυστήριο. Ο δολοφονηθείς είχε έλθει στα τέλη του καλοκαιριού του 2012 από τον Καναδά επειδή είχε κατηγορηθεί από τις Αρχές της χώρας ως μέλος συμμορίας που κατηγορείται για την εισαγωγή στην Αμερική δεκάδων τόνων κοκαΐνης από το Μεξικό στην οποία συμμετείχαν συνολικά 128 άτομα. Από την έρευνα των καναδικών υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι πολλά μέλη της συμμορίας ανήκαν στην καναδική λέσχη των «Hells Angels». Επειδή κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρήθηκε, ΕΛ.ΑΣ. και ξένες διωκτικές υπηρεσίες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο 31χρονος ομογενής από τον Καναδά να ανέπτυξε ύποπτες σχέσεις στην Ελλάδα και με μέλη των «Hells Angels» στη χώρα μας που προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό.
Τα ερωτηματικά των αξιωματικών πολλαπλασιάστηκαν μετά την έκρηξη βόμβας (δυναμίτιδα με φιτίλι) στις 2.45 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης σε διώροφη κατοικία στην οδό Γορτυνίας στην περιοχή Σκάρπιζα Κορωπίου, όπου είχαν μεταφερθεί τον τελευταίο χρόνο τα γραφεία του εν λόγω κλαμπ. Μέσα στη λέσχη αλλά και σε κατοικία μελών της βρέθηκαν ένα όπλο, ξίφη, ρόπαλα κ.τ.λ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε σειρά εγγράφων που αφορούν άγνωστα στοιχεία για τη λειτουργία του κλαμπ αλλά και για οικονομικές συναλλαγές μελών της λέσχης. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. που προσπαθεί να ανιχνεύσει τα κίνητρα των βομβιστών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk