ΑΣΕΠ: Απόφαση-σταθμός για όσους υπαλλήλους διορίστηκαν παράνομα

Παράνομες κρίνει το ΑΣΕΠ τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας που είχαν γίνει το 2004 και σε ένα πόρισμα-καταπέλτη ζητά την ανάκληση των προσλήψεων. Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Παράνομες κρίνει το ΑΣΕΠ τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας που είχαν γίνει το 2004 και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΠ, οι 27 υπάλληλοι «κατασκεύασαν» με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει Το Έθνος.

Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους. Η απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάστηκε στον δήμο προκειμένου να προχωρήσει στην ανάκληση των παράνομων προσλήψεων.

Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται να διακόψει την εργασιακή σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνεχίζει να τους απασχολεί.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου η αρμόδια ελεγκτική αρχή να ζητήσει τη διακοπή της καταβολής των μισθών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk