Σε απολογία οι κατηγορούμενοι για εκβίαση επιχειρηματία

Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται από το πρωί της Πέμπτης οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που φέρονται να ζητούσαν χρήματα από επιχειρηματία για να μην του επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ.

Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται από το πρωί της Πέμπτης οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που φέρονται να ζητούσαν χρήματα από επιχειρηματία για να μην του επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ , ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, η λογίστρια του επιχειρηματία, ο σύζυγός της, συνταξιούχος του υπουργείου οικονομικών και ο γιος τους, υπάλληλος στην ΤτΕ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για δωροδοκία υπαλλήλου, εκβίαση και άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, ενώ σήμερα ενώπιον του ανακριτή λογοδοτούν οι πέντε, καθώς ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών έχει λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκ των κατηγορουμένων υπάλληλος του ΣΔΟΕ, που είχε διενεργήσει έλεγχο στην επίμαχη επιχείρηση, αρνείται την κατηγορία, ότι μέσω συναδέλφων της ζήτησε 60 χιλιάδες ευρώ από τον επιχειρηματία και υποστηρίζει πως η λογίστρια του, ήταν αυτή που τον εκβίαζε.

Σε υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή η κατηγορουμένη υπάλληλος του ΣΔΟΕ φέρεται να αναφέρει πως από τον έλεγχο στην επιχείρηση, διαπιστώθηκε παράβαση της μη δήλωσης μεταβολής της Έδρας της, παράβαση που αποδέχθηκε και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. «Στη συνέχεια -αναφέρει η κατηγορουμένη- αρχειοθετήθηκε ο έλεγχος. Αναρωτιέται κανείς αν ήθελα να εκβιάσω ή να απαιτήσω ήταν δυνατόν να αναφέρω στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υπόθεση; Από τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν εκβίαζα εγώ αλλά η λογίστρια».

Η λογίστρια φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και να υποστηρίζει πως η ίδια και οι συγκατηγορούμενοι, μέλη της οικογένειας της, είχαν απλώς ρόλο ενδιάμεσου χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, ούτε άλλη ανάμειξη στην εκβίαση του επιχειρηματία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk