Τατσόπουλος: Συνταγή της τέλειας καταιγίδας ό,τι γίνεται στα Πανεπιστήμια

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, μίλησε στον Βήμα fm για τα Πανεπιστήμια και την προεδρική εκλογή

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στους Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τα Πανεπιστήμια και την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την ένταση στα Πανεπιστήμια, εν όψει του Πολυτεχνείου

«Βλέπω τη συνταγή της τέλειας καταιγίδας. Με το στυλ Φορτσάκη έχω πρόβλημα, διότι τα πράγματα που είναι αυτονόητα, όπως ότι προστατεύουμε τα πανεπιστήμια, με ιδιωτική ασφάλεια το κάνουμε; Ο Πελεγρίνης είχε φέρει την ιδιωτική ασφάλεια – άλλο που δεν χρησιμοποιήθηκε. Αλλά όσο άλλα λέμε και άλλα κάνουμε, φυσικό είναι ο αυταρχισμός – εντός ή εκτός εισαγωγικών – του Φορτσάκη να χρησιμοποιηθεί για μία κλιμάκωση. Το βλέπω ως κλιμάκωση και γι’ αυτό μιλάω για τέλεια καταιγίδα. Θα έχουμε ένα τριήμερο, όπου οι σκιαμαχίες κάλλιστα μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικές μάχες. Ένα πρόβλημα που είναι η ασφάλεια των πανεπιστημίων, αυτή τη στιγμή μετατίθεται και κάνουμε συζήτηση για τον αυταρχισμό του Φορτσάκη. Εκεί φτάσαμε. Το στυλ του Φορτσάκη που βγαίνει και σηκώνει το χέρι του και όλα αυτά που έκανε τις προηγούμενες μέρες του πηγαίνει και φαίνεται να υλοποιεί τον αυταρχικό αέρα που φέρεται να έχει φέρει στο πανεπιστήμιο.


Ζητάνε από τη χούντα να κάνει πρόωρες εκλογές, για να επισπευσθεί η πτώση της χούντας από τις εκλογές που θα κάνει αυτή! Μα, τα πιστεύουν πραγματικά αυτά; Θα περίμενα από νέα παιδιά να είναι λιγότερο γερασμένα στον τρόπο που σκέπτονται, διότι αυτό είναι συνθηματολογία 40 χρόνια πίσω…»

Για την προεδρική εκλογή

«Πόσους βουλευτές χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει τους 121; Πενήντα. Έχει 71. Η συγκυβέρνηση πόσους χρειάζεται; Είκοσι πέντε. Η κάθε πλευρά έχει αναπτύξει τη δική της μυθολογία και λασπολογία για να φτάσει σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Και οι μεν και οι δε λένε ο ένας τον άλλο πουλημένο, αλλά δεν θα παίξω εγώ αυτό το παιχνίδι, ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον.


Μήνες πίσω, όταν συζήταγα με τον Θεοδωράκη, έχω πει από το πρώτο τους συνέδριο, από το Μάιο, ότι η δική μου περίπτωση είναι ιδιόμορφη, διότι είμαι ο μοναδικός ανεξάρτητος βουλευτής που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να παίξω σε ένα παιχνίδι μυθολογίας και νέας αποστασίας ότι ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε την εξουσία, διότι το λέει το κισμέτ του και θα αλλάξει την Ελλάδα, τον πλανήτη και τον γαλαξία, εμποδίζεται από ένα τσουτσέκι. Δεν θα παίξω σ’ αυτό το παιχνίδι.


Να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να μην έχουμε τη δυνατότητα να προκαλέσει κάποιος εκλογές αν δεν ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για συνταγματική αναθεώρηση δεν μιλάμε; Είναι άλλο πολίτευμα και δεν θέλει συνταγματική αναθεώρηση, αλλά συντακτική συνέλευση, γιατί θα πάμε σε προεδρική δημοκρατία (σ.σ.: να εκλέγεται απευθείας ο ΠτΔ από το λαό).»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk