Νομική Αθηνών: «Ασφυκτιά» από τις υπέρογκες μετεγγραφές

Την «πλήρη αντίθεση και διαφωνία τους με τη διαχείριση εκ μέρους της Πολιτείας του ζητήματος των μετεγγραφών» εκφράζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη και οι εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την «πλήρη αντίθεση και διαφωνία τους με τη διαχείριση εκ μέρους της Πολιτείας του ζητήματος των μετεγγραφών» εκφράζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη και οι εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Η φετινή ρύθμιση για τις μετεγγραφές συνιστά κατάφωρη παραβίαση της αξιοκρατίας και της ισονομίας, οδηγεί στον διπλασιασμό του αρχικού αριθμού των εισακτέων φοιτητών, με συνέπεια να διακυβεύεται η εύρυθμη και ποιοτική εκπαιδευτική λειτουργία και τελικά η ίδια η άσκηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νομικής Σχολής.
«Η Πολιτεία παρορά ότι η Νομική Σχολή, ιδίως μετά τη συρρίκνωση του διοικητικού της προσωπικού, δεν διαθέτει το απαιτούμενο έμψυχο υλικό, τις υποδομές και τη χρηματοδότηση για να απορροφήσει το κύμα των νεοεισερχομένων. Είναι προφανές ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την πανεπιστημιακή διδασκαλία ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί μάθημα με διπλάσιο αριθμό φοιτητών, ούτε υφίστανται αμφιθέατρα τέτοιου μεγέθους, ούτε το διδακτικό προσωπικό επαρκεί ύστερα από το «πάγωμα» της προκήρυξης νέων θέσεων. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά η εκπαιδευτική πολιτική πρέπει να διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο σπουδών στους φοιτητές του που με πολυετείς κόπους κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στους επιτυχόντες» καταλήγει η ανακοίνωση.
Είχε προηγηθεί μία ημέρα νωρίτερα διαμαρτυρία του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και ανακοίνωση από την πρυτανεία Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία αναφέρεται ότι «σε αρκετά τμήματα η επιβάρυνση είναι με τα σημερινά δεδομένα μη διαχειρίσιμη».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk