Κικίλιας: Στην Ελλάδα έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια για τους άντρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας δέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια για τους άντρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας δέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υποδεχόμενος τον υπουργό ο κ. Παπούλιας του είπε: «Σας συγχαίρω, εσάς, τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, για τον επίπονο και επίμονο αγώνα εναντίον της εγκληματικότητας. Και η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας είναι βασική προϋπόθεση για τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας. Σας συγχαίρω ακόμα μια φορά για τις επιτυχίες που έχετε σε αυτόν τον αγώνα, που πολλές φορές κινδυνεύει και η ζωή τους».
Απαντώντας ο κ. Κικίλιας επεσήμανε: «Κύριε Πρόεδρε, εκ μέρους όλης της Ελληνικής Αστυνομίας, του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των ανδρών και γυναικών που φορούν στολή, αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλεια των συμπολιτών μας».
«Νομίζω ότι είναι υπέρτατο αγαθό η ασφάλεια» πρόσθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. «Είναι προϋπόθεση και για τις επενδύσεις και για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη. Και μετά λόγου γνώσεως κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και εντός των πυλών αλλά και στο εξωτερικό -θα σας ενημερώσω για το πρόσφατο ταξίδι μου στην Αμερική- έτσι ώστε να εμπεδωθεί σε όλους ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα και ότι αυτό είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έρθουν και άλλες επενδύσεις εδώ, για να υπάρξει τελικά ανάπτυξη, να ευημερήσει ο λαός μας. Αλλά σίγουρα αυτό που είπατε είναι πρώτο: να αισθάνονται οι συμπολίτες μας ασφαλείς».
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε εκεί και χαρακτήρισε πολύ ουσιαστικές.
Στη συνέχεια τόνισε ότι «όπως γνωρίζετε, πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα βρίσκονται η τρομοκρατία και η δράση των τζιχαντιστών. Επιπλέον, η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ροή μεταναστών λόγω του πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ. Επειδή καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτούς τους κινδύνους, επιβάλλεται η ουσιαστική και διαρκής συνεργασία και η σύναψη διεθνών συμμαχιών. Η Ελλάδα οχυρώνεται μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες της και λειτουργεί τελικά ως ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Λεκάνη της Μεσογείου». Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ακόμη: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου δεσμεύτηκα ότι θα εργαστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, μαζί με όλους τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για να υπάρχει ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, και να προστατεύσουμε πραγματικά τα δικαιώματά τους. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για να υποδεχθούμε επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk