• Αναζήτηση
 • Σαράντα χρόνια σε τέσσερις για τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007

  Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πατρών οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρακαλώ περιμένετε...

  Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πατρών οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007.

  Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένοχοι κρίθηκαν ο πρώην νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρώην πυροφύλακας Μίνθης,  Παναγιώτης Τσούρας, καθώς και η 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου για πρόκληση εμπρησμού.

  Αθώος κρίθηκε ο τότε προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αθωωτική για τα αδικήματα που κατηγορείται.

  Η αρχική ποινή που επέβαλε η έδρα ήταν 77 χρόνια για τον καθένα από τους καταδικασθέντες, η οποία συγχωνεύτηκε στα 40 έτη. Ωστόσο, επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικό, επιβλήθηκε η ανώτατη εκτιτέα ποινή των 10 ετών για κάθε κατηγορούμενο, τα οποία και είναι εξαγοράσιμα.

  Το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε 5 ευρώ την ημέρα και καλούνται να καταβάλουν συνολικά 40.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να καταβληθεί το ποσό, ενώ για τη Σοφία Νικολοπούλου που αδυνατεί να το καταβάλει διατάχθηκε η κατ’ οίκον κράτησή της για όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος επί της εκτιτέας ποινής

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο extreme chic σαλέ… Ο πολυέλαιος του 18ου αιώνα είναι το εντυπωσιακότερο αντικείμενο στο κυρίως σαλόνι του «Ultima Gstaad». Οι κρυστάλλινες λεπτομέρειες έτσι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk