Σκυταλοδρομίες στον Πειραιά για την ενίσχυση του σωματείου «Αργώ»

Ο Πειραιάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους 1ους αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου «Βίκος Street Relays» το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου.

Ο Πειραιάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους 1ους αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου «Βίκος Street Relays» το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου. Ειδικότερα στο Πασαλιμάνι γίνουν αγώνες 4×2.500 μ. και 2×5.000 μ. καθώς και τα Kids Relays με αγώνες 4×100 μ. και 4×200 μ. για παιδιά δημοτικού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όσοι συμμετάσχουν στα Piraeus Street Relays, μέρος των Βίκος Relays, προσφέρουν με την συμμετοχή τους στην ενίσχυση του Σωματείου Ναυτικών Γονέων με Ειδικές Ανάγκες η «Αργώ».
H πρόεδρος του σωματείου «Αργώ» κυρία Δέσποινα Παπαστελιανού επεσήμανε σχετικά: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πειραιά και τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για την πρωτοβουλία που πήραν. Αυτός ο αγώνας, τα Street Relays στο Πασαλιμάνι, έχει όχι απλά φιλανθρωπικό, αλλά ιερό σκοπό, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλους μας. Είναι ο πρώτος δήμαρχος που κάνει πράγματα για την πόλη του Πειραιά και είναι τόσο κοντά και στην «Αργώ». Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι θα τρέξουν για αυτά τα παιδιά, όχι μόνο γιατί υπάρχει η οικονομική στήριξη, αλλά γιατί μέσω αυτού του πρωτοποριακού αγώνα θα γίνει ευρέως γνωστό το έργο που συντελείται στην «Αργώ». Θα τρέξουν κάποια από τα παιδιά μας, θα είναι παρόντες και οι γονείς τους, οι δάσκαλοί τους και θα στείλουμε όλοι ένα μήνυμα ανθρωπιάς».
Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2.500 μ. και τα 2×5.000 μ., θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.relays.gr, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×100 μ. και 4×200 μ., θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.relays.gr, είτε με έντυπες φόρμες στο γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.ά.) της κάθε ομάδας.
Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τρίτη 11 Νοεμβρίου (12 τα μεσάνυχτα).
Από την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ως και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου (εργάσιμες ώρες), εγγραφές θα γίνονται δεκτές και επί τόπου στο γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά, καθώς και στα καταστήματα Forthnet Πειραιά, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Παλαιού Φαλήρου.
Εγγραφές της τελευταίας στιγμής θα γίνονται δεκτές την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου από 10 π.μ. έως 8 μ.μ. και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου επίσης από 10 π.μ. έως 8 μ.μ., στο κατάστημα Public (2ος όροφος) της πλατείας Κανάρη (Γρ.Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς), όπου θα λειτουργεί και η γραμματεία των αγώνων.
Το Σωματείο «Αργώ»
Η «Αργώ» είναι το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες με έδρα τον Πειραιά. Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συζύγους ναυτικών. Κύριος σκοπός του Σωματείου είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, που ανήκουν – κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα – σε οικογένειες ελλήνων ναυτικών.
Η «Αργώ» προσφέρει: Εκπαίδευση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΑμεΑ με τελικό στόχο την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης-συμβουλευτικής της οικογένειας και του ατόμου. Πληροφόρηση – ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΑμεΑ και το έργο του Κέντρου. Υπηρεσίες υποστήριξης για την υποστηριζόμενη και ημιαυτόνομη διαβίωση των ατόμων (κατασκηνώσεις, διήμερες εκδρομές). Εμπλουτισμό της καθημερινότητας του ατόμου με δραστηριότητες ψυχαγωγίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk