ΕΜΠ προς κυβέρνηση: «Πάρτε μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου»

Συσκέψεις επί συσκέψεων έχουν αυτές τις ημέρες οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (και ειδικά του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου), ενόψει των εφετινών εκδηλώσεων μνήμης για την 41η επέτειο από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου του 1974.

Συσκέψεις επί συσκέψεων έχουν αυτές τις ημέρες οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (και ειδικά του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου), ενόψει των εφετινών εκδηλώσεων μνήμης για την 41η επέτειο από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου του 1974.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ μετά απο πρόσφατη συνεδρίασή της, κοινοποίησε στα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, καθώς και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τις αποφάσεις της στις οποίες και αναφέρεται ότι:
– Η ομαλή εξέλιξη του εορτασμού εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς, ως προς το Ιδρυμα, παράγοντες. Τα μέλη ή τα όργανα του ΕΜΠ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικοί, Σύγκλητος, Πρυτανεία κλπ) δεν έχουν νομική ή την ουσιαστική αρμοδιότητα ή δυνατότητα και για το λόγο αυτό αρνούνται κατηγορηματικά να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη, όσον αφορά:
1. στην πρόληψη δολιοφθοράς, καταστροφών, ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχομένων στους χώρους του εορτασμού
2.στην αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν.
– Καλείται η Κυβέρνηση, με την έγκαιρη κατάρτιση και την αποτελεσματική εφαρμογή ενός ορθολογικού, αξιόπιστου και το κυριότερο κατάλληλου για την εθνική σημασία της γιορτής σχεδίου πρόληψης, χωρίς τραυματισμούς τςη ιστορικής μνήμης και του νοήματος της επετείου, να αποτρέψει κάθε πράξη καταστροφής, δολιοφθοράς ή βίας.
– Οι απλοί δημοκρατικοί πολίτες, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετάσχουν (με ασφάλεια, αλλά και χωρίς αίσθηση ότι αστυνομοκρατούνται) στη δική τους γιορτή, της δημοκρατίας.
Άρση πανεπιστημιακού ασύλου
Σχετικά με την έγκαιρη απόφαση της Συγκλήτου ενόψει της πιθανότητας κατάλυσης και άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου σε περιπτώσεις επεισοδίων, αποφασίστηκε ότι «η Σύγκλητος θεωρείται ότι έχει ήδη προσκληθεί για να συνεδριάσει συνεχώς, μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση των μελών της από τον Πρύτανη ή το νόμιμο αναπληρωτή του, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 9: 30 το πρωί μέχρι και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 8, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή η απαρτία και να είναι δυνατή η λήψη απόφασης, σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΜΠ».
«Τα μέλη της Συγκλήτου έχουν προσωπική ακαδημαϊκή και πολιτική καθώς και ευθύνη έναντι του Ιδρύματος, για την παρουσία τους στους χώρους της συνεδρίασης του συγκροτήματος Πατησίων, όποτε προσκληθούν σχετικά από τον πρύτανη ή τον κατά νόμο αναπληρωτή του» καταλήγει η απόφαση της διίκησης του Ιδρύματος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk