Νέες ελλείψεις στο «Αττικόν» σε αντιρετροϊκά φάρμακα

Νέες ελλείψεις σε αντιρετροϊκά φάρμακα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Νέες ελλείψεις σε αντιρετροϊκά φάρμακα παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στο Νοσοκομείο «Αττικόν».
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και μετά από καθυστέρηση πολλών ημερών η διοικήτρια κ. Γιαννακάκου διέθεσε τα απαιτούμενα κονδύλια τονίζοντας ότι δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, προσθέτουν, όσοι επισκέφθηκαν την Παρασκευή το φαρμακείο του Νοσοκομείου έλαβαν αντί για τη μηνιαία αγωγή ενός φαρμάκου, ποσότητα χαπιών που επαρκούν μόλις για τρεις ημέρες.
«Η συγκεκριμένη πρακτική, σε συνδυασμό με τη δημόσια δήλωση της κ. Γιαννακάκου ότι θα υποχρεώνει όσους λαμβάνουν αγωγή να επισκέπτονται δύο φορές το μήνα το νοσοκομείο (μία για να προεγγραφούν στη λίστα και μία για να λάβουν τα φάρμακα), δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς αντίδραση από τη Θετική Φωνή. Τα οροθετικά άτομα που βρίσκονται υπό αγωγή υποχρεούνται να λαμβάνουν αδιάλειπτα και εφ’ όρου ζωής το φάρμακό τους. Για το λόγο αυτό το Αττικό και κάθε νοσοκομείο έχει πλήρη εικόνα με ελάχιστη απόκλιση για τις παραγγελίες που πρέπει να κάνει κάθε μήνα», τονίζουν.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» καλούν τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν» «… να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να αντιληφθεί τις συνέπειες των ενεργειών και των παραλείψεών της, στο όνομα της πιστής τήρησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και σε βάρος της υγείας και της ζωής των οροθετικών ατόμων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk