Κύκλωμα διακίνησης εισαγωγής ναρκωτικών και διακίνησης στη χώρα μας εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα συνελήφθησαν τρία άτομα που κατηγορούνται ότι έφερναν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία και τις διακινούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 13 κιλά και 830 γραμμάρια ηρωίνης.
Ειδικότερα τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν σε Αθήνα και Βόλο δυο έλληνες, ηλικίας 45 και 48 ετών και ένα υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 50 ετών ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για κύκλωμα, που εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας μας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε μετά από έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τα δρομολόγια μεταφοράς και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους.
Συγκεκριμένα ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και κανόνιζε τις επαφές τόσο με τους Τούρκους προμηθευτές ηρωίνης, όσο και με τους παραλήπτες-διακινητές στην Ελλάδα.
Ο 48χρονος έλληνας ήταν ο μεταφορέας της ηρωίνης από την Κωνσταντινούπολη στα παράλια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ενώ ο 45χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά της ηρωίνης από τα παράλια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, μέσω Δωδεκανήσων, στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής για αποθήκευση, νόθευση-επανατυποποίηση και διανομή της σε άλλα μέλη του κυκλώματος.
Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα περίπου 14 κιλά ηρωίνης, 36.100 ευρώ, 500 δολάρια, 1.390 λίρες Τουρκίας, 10.200- λεκ Αλβανίας, 2 χρυσές λίρες Τουρκίας και 15 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.