Πιπιλή: Δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τους αγρότες με δάνεια και βίλες

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, την προεδρική εκλογή, τα κόκκινα δάνεια και τις… μαϊμού τσάντες στη Βουλή

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, την προεδρική εκλογή, τα κόκκινα δάνεια και τις… μαϊμού τσάντες στη Βουλή.{{{ audio1 }}}

Για τα κόκκινα δάνεια

«Είμαι εναντίον του ενιαίου μισθολογίου. Από την αρχή ήμουν εναντίον, διότι δεν μπορεί ο δάσκαλος στην Αμοργό να παίρνει 700 ευρώ μόνο. Δεν έχει φανεί (αλλαγή, ότι θέλουν να πάρουν από τους υψηλόμισθους και να τα δώσουν στους χαμηλόμισθους). Το ΠΑΣΟΚ, όμως, αντιδρά πάντα όταν θέλει να κάνει κάτι ο κ. Μητσοτάκης. Υπάρχουν κάποιοι στη Ν.Δ. γενικά που είναι ίδιας αντίληψης με τη λεγόμενη από μένα «πασοκαρία». Καμία διαφορά. Θα το δείτε στη σφαγή που έχει να γίνει πάλι με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, όπου εγώ η ίδια αυτή τη φορά θα ξεμαλλιαστώ, για να μην επιβληθεί πάλι η νοοτροπία των αγροτοπατέρων βουλευτών, όπως με τον ΕΝΦΙΑ, που ήταν μεγάλη ζημιά για την κυβέρνηση. Άρχισαν από τώρα να λένε «να βάλουμε και τα αγροτικά δάνεια;», που είναι χαμηλότοκα. Να κάνουμε την κριτική μας. Αλλά προέχουν τα αστικά δάνεια των ανθρώπων που πήραν 300 ευρώ για να κάνουν ένα σπίτι για την οικογένειά τους. Όχι αυτούς που πήραν 600.000 για να κάνουν βίλα με πισίνα στην Πεντέλη. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Επίσης, δεν πρέπει να τιμήσουμε και τους καλοπληρωτές, οι οποίοι κάνουν το «μπιπ» τους παξιμάδι για να πληρώσουν; Θα τους φτύσουμε για να εξυπηρετηθούν μόνο οι ψηφοφόροι μας; Αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίζουμε. Μην αρχίζουμε πάλι με τους καημένους τους αγρότες που είναι ψηφοφόροι μας, λέει, και πρέπει να τους στηρίξουμε… Να τους στηρίξουμε. Να το κάνουμε, όμως, ξεστραβώνοντάς τους, κύριε υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης, με το πώς θα αναπτύξουμε πρωτογενή παραγωγή και όχι μονίμως με φέσια, δάνεια, βίλες, Mercedes και πόρνες στα μπουζουξήδικα της Λάρισας και να τα πληρώνει αυτά ο ελληνικός λαός.»

Για την προεδρική εκλογή, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

«Πολύ πιθανόν, ναι. Μ’ αυτόν τον πρωθυπουργό σίγουρα θα συνεχίσουμε. Τον Σαμαρά δεν τον γλείφω, έτσι ή αλλιώς, αλλά ό,τι έχει γίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει γίνει χάρη στον Αντώνη Σαμαρά. Είτε θέλουν να το παραδεχθούν είτε όχι. Ο Σαμαράς ανέλαβε αυτό το τεράστιο πολιτικό κόστος και μαζί με τον Βενιζέλο τα βρίσκουν και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, γιατί από εκεί και πέρα υπάρχει το χάος. Λένε οι πασόκοι «γιατί συνεργαστήκατε με τη δεξιά;»… Η νοοτροπία της πασοκαρίας επικρατεί σε ένα βαθμό και στη Ν.Δ. Μη νομίζετε ότι συγχέω το ΠΑΣΟΚ με την πασοκαρία και τη Ν.Δ. με την μπαρόκ λαϊκοδεξιά. Συνυπάρχουν όλα αυτά στη Βουλή. Έχουμε ένα κομμάτι στη Ν.Δ. που είναι ισχυρούτσικο και είναι η χειρότερη πασοκαρία… Η λαϊκή δεξιά, αυτό το μόρφωμα που δεν υπήρξε ποτέ ιστορικά, είναι ένα μόρφωμα που μην κάνουμε τώρα ιστορική ανάλυση, αλλά έχει διευρυνθεί τελευταία στη Ν.Δ. Τι πάει να πει «λαϊκή δεξιά»;»

Για τις τσάντες των βουλευτών

«Είναι αληθινή και δερμάτινη η δική μου τσάντα. Άλλες φοράνε μαϊμούδες… Πολλές βουλευτίνες κυκλοφορούν με μαϊμούδες, πάρα πολλές! Το τι μαϊμού κυκλοφορεί στη Βουλή…! Κοίτα να δεις τώρα κατινιά: αφού δεν μπορείς να την πάρεις τη ρημάδα την αυθεντική – που την πήραμε εμείς όταν μπορούσαμε – πάρε μια τσάντα του ελληνικού εμπορίου, που κυκλοφορούν πολλές καλές. Γιατί φωνάζει, σκούζει ότι είναι μαϊμού! Γυαλιά δεν έχω προσέξει, αλλά για εμάς τις έμπειρες, η τσάντα φαίνεται…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk