Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια την Πέμπτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι λιμενεργάτες την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Ειδικότερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική απεργία και παράλληλα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι λιμενεργάτες την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
Ειδικότερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) είχε προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική απεργία, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος).

Η κινητοποίησή του ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι της Πέμπτης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΜΥΛΕ «εδώ και πλέον του ενός χρόνου η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να ξεπουλήσουν τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, βγάζοντας στο σφυρί την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου, μετατρέποντας έτσι τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά μονοπώλια».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας, τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και τις μεγάλες πανλιμενικές πορείες σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη δίνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ασυμβίβαστης και ανυποχώρητης στάσης μας. Όλα αυτά συνθέτουν έναν αγώνα που σε καμία περίπτωση δεν είναι συντεχνιακός. Απεναντίας είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει τον σημαντικό και μοναδικό ρόλο των Λιμανιών στις ζωτικής σημασίας λιμενικές δραστηριότητες που παρέχουν για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk