Η Μαντόνα τυλίχθηκε σε ένα μακρύ, λευκό μάλλον άκομψο μπουρνούζι που θύμιζε έντονα αυτά τα οποία προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους πελάτες τους. Η super star της παγκόσμιας μουσικής σκηνής είχε φροντίσει να κρύψει τα ξανθά μαλλιά της σε ψάθινο καπέλο. Φορούσε τεράστια μαύρα γυαλιά και σαγιονάρες. Οι bodyguards της προσπαθούσαν να την προστατέψουν από τα flash των παπαράτσι οι οποίοι είχαν κρυφτεί πίσω από…βραχάκια και φυλλωσιές. Η ντίβα είχε επιλέξει την έπαυλη της παλιάς εφοπλιστικής οικογένειας Γράτσου για την ολιγοήμερη παραμονή της στην πανέμορφη Ιθάκη. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης βρισκόταν με την πολυτελή του θαλαμηγό «Blue Lion» στα υπέροχα καταγάλανα νερά της Ιθάκης εκείνο το καυτό καλοκαίρι. Με ένα κοκτέιλ στο χέρι σχολίαζε από το upper deck του σκάφους του την επιλογή της Μαντόνα. Ιόνιο, Ιθάκη, οικία Γράτσου. Ο snip owner συνδύασε εύστοχα την εμφάνιση της διάσημης star της παγκόσμιας μουσικής στο νησί του Οδυσσέα. Πολύ κοντά στον ιδιόκτητο Σκορπιό. Τον μικρό παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, λίγο πριν τον αγοράσει ο μεγιστάνας Ντιμίτρ Ριμπολόβλεφ.


Τα καλοκαίρια στον Σκορπιό

Η Μαντόνα στην διάρκεια της παραμονής της στην Ιθάκη συνοδευόταν από ένα ακόμα toy boy. Νεαρός, γοητευτικός, καλογυμνασμένος. Ο Ντίντης είχε συνδυάσει την ξανθιά εκκεντρική singer με την οικογένεια Κέννεντι και τον ωραίο Τζον-Τζον, ο οποίος είχε περάσει μερικά από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής του στον Σκορπιό. Όταν ο «Ari the Greek» ήταν παντρεμένος με την μητέρα του Τζάκι. Ο γιός του δολοφονηθέντος Προέδρου των Η.Π.Α. Τζον Κέννεντι είχε μιλήσει στην Μαντόνα για τα όμορφα καλοκαίρια στον Σκορπιό. Τις βόλτες με τον Ωνάση στις δαντελένιες ακρογιαλιές, τις θαλάσσιες σύντομες εκδρομές με μια «ταπεινή», κατάλευκη βαρκούλα με πανιά και τα glamorous parties πάνω στη θαλαμηγό «Christina».

Η Μαντόνα η οποία σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «The Good son» Κρίστοφερ Άντερσεν, διατηρούσε κρυφή σχέση με τον τότε περιζήτητο εργένη Τζον-Τζον Κέννεντι (ήταν παντρεμένη με τον «σκληρό» Σον Πεν) επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Μαγεμένη από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Η star στη διάρκεια των διακοπών της στην Ελλάδα επιλέγει πάντα το Ιόνιο και τα νησιά του με τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά.

Η Σάρα και η Ντάρυλ

Η Σάρα-Τζέσικα Πάρκερ η γυναίκα fashion icon του Χόλλυγουντ, αυτή που «έπεισε» τις γυναίκες ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ένα ζευγάρι Manolo Blahnik στην παπουτσοθήκη τους επιλέγει κι εκείνη πάντα το Ιόνιο. Την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά. Τελευταία φορά που επισκέφτηκε την περιοχή ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Η Σάρα υπήρξε ένα ακόμα girl friend του αδιόρθωτου play boy Τζον-Τζον.

Η Ντάριλ Χάνα, η πανύψηλη, κατάξανθη ηθοποιός η οποία κυκλοφορούσε επίσημα για αρκετό καιρό με τον Τζον-Τζον, κατηφορίζει πάντα και εκείνη στο Ιόνιο. Με θαλαμηγούς πάμπλουτων Αμερικανών φίλων της. Ο Τζον-Τζον ο οποίος χάθηκε πρόωρα σε αεροπορικό δυστύχημα είχε «μεταδώσει» στις διάσημες ερωμένες του την αγάπη του για την Ελλάδα και εκείνα τα υπέροχα μαγευτικά καλοκαίρια σε ιδιόκτητους παραδείσους και πολυτελείς θαλαμηγούς. Όταν όλα έμοιαζαν ιδανικά…

Το gavering της COSMOTE στο κέντρο της πόλης

Οι προσκεκλημένοι περιεργάζονταν το καινούργιο, αστραφτερό «μωρό» της APPLE στο κατάστημα της COSMOTE επί της Πανεπιστημίου γνωστοί ηθοποιοί και τηλεοπτικοί αστέρες κρατούσαν στα χέρια τους τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 plus.

2η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή περισσότερων από 250 εκπροσώπων της Πολιτείας, του διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε η 2η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) με τίτλο: «Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας . Η πορεία προς την Ανάπτυξη».

Συμμετείχαν με ομιλίες τους ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης όπως, οι Υπουργοί κκ. Χαρδούβελης, Δένδιας και Μανιάτης, καθώς και άλλη κορυφαίοι και πολιτικοί, θεσμικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Η πλειοψηφία των ομιλητών έκρινε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση νέων επενδυτών – εγχώριων και ξένων – τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, την παροχή φορολογικών κινήτρων οριζόντιου χαρακτήρα, την απλούστευση της νομοθεσίας και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης με απλούστερες διαδικασίες και φιλικότητα προς την Επιχειρηματικότητα.

Συζητήθηκε εκτενώς το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα των κλάδων εμπορεύσιμων αγαθών, τη συμβολή πολιτικών αειφορίας, την καινοτομία και τις υπηρεσίες και τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η πολιτική των τραπεζών

Σημαντικές ήταν τέλος και οι παρεμβάσεις για τα θέματα που αφορούν στις πολιτικές που θα επιτρέψουν στις τράπεζες να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, αξιοποιώντας τα εργαλεία της ΕΚΤ. Σημαντικές ήταν οι αναφορές για τον τρόπο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που ξεπερνούν το 30% και αναπτύχθηκαν διαφορετικές απόψεις για το κατά πόσον πρέπει η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων να κριθεί από τις ίδιες της Τράπεζες ή από κάποιον δημόσιου χαρακτήρα φορέα.

Γενικά υπήρξε από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών έμφαση στην ανάγκη κεφαλαιοποίησης των σημαντικών αποτελεσμάτων της δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ από την πλευρά της Αντιπολίτευσης έμφαση στα προβλήματα που δημιούργησε η βίαιη προσαρμογή και η υιοθέτηση ηπιότερων πολιτικών και η μέριμνα για την επούλωση κοινωνικών προβλημάτων με υιοθέτηση μέτρων που διασφαλίζουν σταθερότητα και εμπιστοσύνη στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η ομιλία Αποστολόπουλου

Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, επανέλαβε τη δέσμευση των Ένωσης στην έννοια του Πατριωτικού Επιχειρείν: «Μένουμε εδώ και επωμιζόμαστε το κόστος που μας αναλογεί», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παρουσίασε συνοπτικά τις προτάσεις της ΕΕΝΕ για την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος: φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία νέου πλούτου, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του φόρου υπεραξίας, παροχή κινήτρων με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου ανάπτυξης και απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, αποσαφήνιση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και περισσότερη διαφάνεια στους κρατικούς μηχανισμούς με ταυτόχρονη εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

«Για την ανασυγκρότηση της οικονομίας υπάρχει ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές με τόλμη. Ο όρος Ανασυγκρότηση ιστορικά χρησιμοποιήθηκε στη δεκαετία του ’50 για να σηματοδοτήσει μια αντίστοιχη μεγάλη πορεία της χώρας μας προς την ανάπτυξη και ευημερία. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα μέσα από το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται έναυσμα και αιχμή δόρατος» επεσήμανε.»

Η έκθεση Άγγελου στη Κηφισιά

Προσωπικότητες της πνευματικής , επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής έδωσαν το παρόν στην έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Άγγελου με τίτλο «Πανανθρώπινο» στην Gallery Artion της Κηφισιάς. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο χώρο μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου. Το έργο του καλλιτέχνη, πιο ώριμο από ποτέ, μιλάει για τις αξίες που χάθηκαν στην σύγχρονη εποχή και είναι αφιερωμένη στην ομορφιά της φύσης όπως την έζησε κατά τα παιδικά του χρόνια καθώς παρατηρούσε την μαγεία του έναστρου ουρανού και την ζεστασιά των απλών ανθρώπων στη Φαρκαδόνα Τρικάλων.