Δωρεάν μετρήσεις σκολίωσης και κύφωσης στο Μαρούσι

Διήμερο ενημέρωσης για τη σκελετική υγεία με δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 7-8 Νοεμβρίου 2014 στο εμπορικό κέντρο Avenue από το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Διήμερο ενημέρωσης για τη σκελετική υγεία με δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 7-8 Νοεμβρίου 2014 στο εμπορικό κέντρο Avenue από το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». Οι μετρήσεις, που θα γίνουν κατόπιν ραντεβού, απευθύνονται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και σε ενήλικες με προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν κάποιο πόνο στη σπονδυλική στήλη, εγκατεστημένη οστεοπόρωση και έντονη κύφωση.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, που γίνεται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), εκτός από τις δωρεάν μετρήσεις, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα συμβουλεύουν το κοινό για την πρόληψη και την αξία της άσκησης, ενώ θα υπάρξουν και άλλα δρώμενα. Η ομάδα σκολίωσης απαρτίζεται από επιστήμονες με πολυετή πείρα στο αντικείμενο, αλλά κυρίως κοινωνική ευαισθησία (χειρουργός ορθοπεδικός, τεχνικός ορθοπεδικός, δύο βοηθοί χειριστές).
Για πρώτη φορά, η εξέταση της σπονδυλικής στήλης γίνεται με το σύστημα Formetric, έναν νέο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης χωρίς ακτινοβολία. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός της πιο εξελιγμένης μορφής βίντεο και της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μια ακριβής απεικόνιση που χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς ιατρούς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Πρωταρχικός ρόλος των προληπτικών αυτών εξετάσεων είναι να ανιχνευθούν σκελετικές παθήσεις στα νεαρά άτομα και να ενημερωθούν οι γονείς εγκαίρως. Ο έλεγχος σε μαθητές Γυμνασίου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, οι οποίες εξελίσσονται κατά την όψιμη εφηβεία (Λύκειο) και οι οποίες δεν έχουν διαγνωσθεί κατά την πρώιμη εφηβεία (Γυμνάσιο). Η εξέταση διαρκεί συνολικά 5-7 λεπτά και οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.

Πρόγραμμα διημέρου:

Παρασκευή 7.11.2014, 14:00 – 20:00: Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης

Σάββατο 8.11.2014, 11:00 – 17:00: Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του συλλόγου: 213 2086698, 6979 251025, ώρες 09.00-17.00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk