Παρουσίαση του βιβλίου «People World» της Πόπης Τσουκάτου

Στο φωτογραφικό λεύκωμα «People World» (εκδόσεις Cube art editions), η Πόπη Τσουκάτου, μέσα από τις φωτογραφίες της μας μεταδίδει την αγάπη της για τα ταξίδια και τους ανθρώπους. Οι εικόνες μετουσιώνονται σε μια φυσιολογική συνύπαρξη της δικής της ζωής με αυτή των άλλων που απαθανατίζει. Παρόλο που δεν επεμβαίνει στην καθημερινότητά τους, καταφέρνει να διηγηθεί μια ιστορία από τη ζωή τους, έτσι που νιώθει κανείς ότι είναι γνωστοί, φίλοι και γείτονες. Ο τίτλος του βιβλίου, με τις δυο απλές φαινομενικά λέξεις που τον συνθέτουν, καθρεφτίζει τη στάση της Πόπης Τσουκάτου προς την τέχνη της, τους ανθρώπους και τελικά την ίδια τη ζωή.

Στο φωτογραφικό λεύκωμα «People World» (εκδόσεις Cube art editions), η Πόπη Τσουκάτου, μέσα από τις φωτογραφίες της μας μεταδίδει την αγάπη της για τα ταξίδια και τους ανθρώπους. Οι εικόνες μετουσιώνονται σε μια φυσιολογική συνύπαρξη της δικής της ζωής με αυτή των άλλων που απαθανατίζει.

Παρόλο που δεν επεμβαίνει στην καθημερινότητά τους, καταφέρνει να διηγηθεί μια ιστορία από τη ζωή τους, έτσι που νιώθει κανείς ότι είναι γνωστοί, φίλοι και γείτονες. Ο τίτλος του βιβλίου, με τις δυο απλές φαινομενικά λέξεις που τον συνθέτουν, καθρεφτίζει τη στάση της Πόπης Τσουκάτου προς την τέχνη της, τους ανθρώπους και τελικά την ίδια τη ζωή.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Νεωτερικής Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο), την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο θεωρητικός τέχνης Σταύρος Καβαλλάρης και η Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Ζαχαρούλα Τουραλή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk