Μίνι χωματερή στο βόρειο τμήμα του νεκροταφείου Σχιστού

Χώρος ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων έχει γίνει μέρος του νεκροταφείου Σχιστού, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Χώρος ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων έχει γίνει μέρος του νεκροταφείου Σχιστού, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η αυτοψία έγινε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, από στελέχη του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Π.Ε. Πειραιά στον χώρο του Κοιμητηρίου Σχιστού.
Διαπιστώθηκε ότι «στο βόρειο τμήμα του κοιμητηρίου, σε μεγάλη ανοιχτή έκταση, απέναντι από το χωνευτήρι και πλησίον του χώρου με τις οστεοθυρίδες, έχουν εναποτεθεί πρόχειρα μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών (τεμάχια τσιμέντου και μαρμάρου) και ογκωδών απορριμμάτων σε ανοιχτές μαύρες σακούλες (προϊόντα εκταφών, όπως σάβανα και ενδύματα νεκρών, τεμάχια φέρετρων, ξύλα, υπολείμματα στεφάνων κ.α.), με αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να αποτελεί χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «τα ανωτέρω ευνοούν την ανάπτυξη τρωκτικών κι εντόμων υγειονομικής σημασίας και δημιουργούν αντιαισθητικές, οχληρές και πιθανόν ανθυγιεινές καταστάσεις για τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους του κοιμητηρίου και τη Δημόσια Υγεία γενικότερα».
Επιπλέον ζητήθηκε εγγράφως από τον Σύνδεσμο Δήμων Πειραιά και Δυτ. Αττικής για την ίδρυση κοινού νεκροταφείου, να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση και μεταφορά των στερεών αποβλήτων σε εγκεκριμένη θέση τελικής διάθεσης και αποκατάσταση του χώρου.
Να σημειωθεί ότι η ύπαρξη των απορριμμάτων είχε διαπιστωθεί και σε αυτοψία στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, από τις υπηρεσίες της ΠΕ Πειραιά και είχαν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι μετά από πυρκαγιά, που είχε προκληθεί στον χώρο.
Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων, επειδή μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της ΠΕ Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι το κοιμητήριο στερείται εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk