• Αναζήτηση
 • Συρρίκνωση 0,3% του ιταλικού ΑΕΠ το 2014 προβλέπει το Istat

  Μείωση 0,3% σε ό,τι αφορά το φετινό ΑΕΠ της Ιταλίας, προβλέπει το Στατιστικό Ινστιτούτο της χώρας Istat. Για το 2015 προβλέπει πως το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί κατά 0,5% και το 2016 κατά 1%. Σημειώνει δε ότι τα οφέλη από τα μέτρα της κυβέρνησης Ρέντσι για τόνωση της οικονομίας θα είναι μηδαμινά.

  Μείωση 0,3% σε ό,τι αφορά το φετινό ΑΕΠ της Ιταλίας, προβλέπει το Στατιστικό Ινστιτούτο της χώρας Istat. Για το 2015 προβλέπει πως το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξηθεί κατά 0,5% και το 2016 κατά 1%.

  Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των μέτρων που έχει υιοθετήσει ως τώρα η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι για την τόνωση της οικονομίας, το Istat επισημαίνει ότι «φέτος οι επιπτώσεις θα είναι μόνον εν μέρει θετικές», ενώ για την επόμενη διετία αναμένεται να είναι ουσιαστικά μηδενικές.

  Αυτό, εξηγεί, οφείλεται στο ότι η φορολογική ελάφρυνση ύψους 80 ευρώ μηνιαίως, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση υπέρ των υπαλλήλων με ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ μεικτά, θα εκμηδενιστεί από την αύξηση του ΦΠΑ.

  Πάντως το Istat αναμένει ελαφρά τόνωση της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης από μέρους των ιταλικών νοικοκυριών φέτος, κατά 0,3%.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk