ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

Για τη σαλάτα

250 γρ. μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο, σε μπουκετάκια

250 γρ. κουνουπίδι, ελαφρά βρασμένο, σε μπουκετάκια

30 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια

30 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια {{{ moto }}}

10 γρ. ξανθές σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

140 ml ηλιέλαιο

125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

50 ml λευκό ξίδι

70 γρ. μαύρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βινεγκρέτ: Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 20 ml ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αφήνουμε ώσπου να βγάλει τα αρώματά του και, στη συνέχεια, διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το μείγμα με το μπέικον στο μπλέντερ, προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αραιώνουμε με λίγο νερό εφόσον χρειαστεί, για να βελτιώσουμε την υφή.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το γιαούρτι, περιχύνουμε με 60 ml από τη βινεγκρέτ μπέικον και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα, προσθέτοντας από πάνω λίγο γιαούρτι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.