Υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. ερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου επιχειρηματία, για πλαστογραφία και απάτη που υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η επιχείρηση του 59χρονου, τουλάχιστον από το 2012, συμμετείχε σε ανοικτούς δημόσιους διαγωνισμούς, που αφορούσαν στην προμήθεια ελαστικών οχημάτων λεωφορείων για εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Παράλληλα η συγκεκριμένη επιχείρηση, προκειμένου να προσφέρει την χαμηλότερη τιμή, προσκόμιζε στο φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της Ο.ΣΥ. Α.Ε. όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την έρευνα των αστυνομικών έχει εξακριβωθεί ότι για το 2012, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά, διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, αντί του ποσού των 2.523.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή – συμμετοχή σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.