Κ. Μαρκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ωριμάσει και αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια, την προεδρική εκλογή και τη διαμάχη ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια, την προεδρική εκλογή και τη διαμάχη ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη.{{{ audio1 }}}

Για την προεδρική εκλογή

«Έχω συναίσθηση τι συμβαίνει. Βλέπω πολλούς βουλευτές προβληματισμένους, που δεν στήριξαν στην πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης, όμως αντιλαμβάνονται και μετά το τελευταίο τετακέ με τις αγορές ότι μπορεί να είναι μοιραία η αστάθεια. Έχει καμία σημασία (σ.σ.: τι έφταιξε για το τετακέ). Μπορεί να έγινε και ένα δοκιμαστικό για το πώς παίζεται το παιχνίδι στο μπραντεφέρ με τις αγορές. Δεν το ξέρω αν ήταν. Μπορεί να το πει ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος είναι ο ειδικός γι’ αυτό. Εικάζουμε, όμως, ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα είναι καλύτερη και εικάζουμε ότι θα έχει τελειώσει το Μνημόνιο. Ότι δεν θα υπάρχει τρόικα στην Ελλάδα το Φεβρουάριο και ότι θα έχει ξεκινήσει η δέσμευση των δανειστών να ρυθμίσουν το χρέος, διότι αυτό είναι γραμμένο στη σύμβαση. Αυτά τα τρία, εάν ισχύουν τον Ιανουάριο – και εγώ είμαι σίγουρος γι’ αυτό – ένας βουλευτής ανεξάρτητος ή που ανήκει σε ένα μικρότερο κόμμα, θα σκεφθεί αν αξίζει να ξαναμπούμε σε ένα κλίμα αστάθειας, τώρα που πάμε να βγούμε από αυτό.»

Για τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτά που είδα χθες, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να κάνουν διάδρομο για να περάσουν κάποιοι άλλοι στο εσωτερικό (του Πανεπιστημίου) και να μπορέσουν να κάνουν κατάληψη νομίζω ότι ανήκουν σε εποχές που τις είχαμε αφήσει πίσω μας. Η επαναστατική γυμναστική του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος αναρχίας στα πανεπιστήμια είναι βάση της πολιτικής του. Καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, εντάξει. Να τα έκανε αυτά, δεν έδινε λογαριασμό. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, για ποιο λόγο να θέλει να τα κάνει αυτά και να θέλει να διαλύσει το ελληνικό πανεπιστήμιο; Για ποιο λόγο; Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ωριμάσει και λυπάμαι ειλικρινά. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τη χώρα.»

Για τη διαμάχη ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη για το μισθολόγιο στο Δημόσιο

«Η διαρροή του σχεδίου που έγινε είναι ένα σχέδιο που δεν το γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης – που τον πιστεύω πολύ – και δεν έχει και σχέση με το υπουργείο του. Δεν έχει βρεθεί ποιος την έκανε τη διαρροή και αν είναι σοβαρή. Άκουσα τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι δεν είναι δική του διαρροή και πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και τρίτον, πως σε ορισμένα μισθολόγια θα υπάρξει θέμα χρονισμού σε ένα ενιαίο και τέλος. Δεν υπάρχει, δεν έχει νόημα αυτή η ιστορία.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα