Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιούν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά και του «ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή».

Αφορμή είναι η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορά την επίθεση που δέχθηκαν μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων, στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, από ομάδα στελεχών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια πικετοφορίας από το Πασαλιμάνι στο κέντρο της πόλης.

Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί και διαδηλώνουν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά ο Φασισμός-Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί».

Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για δύο άτομα, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, που θα καθίσουν στο εδώλιο για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού.

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, είναι ήδη προφυλακισμένος, καθώς στην κύρια δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, ο συγκεκριμένος κατηγορείται επίσης για εκβιάσεις καταστηματαρχών σε Πειραιά και Αθήνα, ενώ από τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή φέρεται να έχει πει «ότι στρατολόγησε τον Γ. Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της Νίκαιας με βάπτισμα του πυρός μια συντονισμένη επίθεση Χρυσαυγιτών σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια».

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από τέσσερα άτομα, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, εκ των οποίων τα δύο ταυτοποιήθηκαν, έπειτα από ενέργειες των θυμάτων, τα οποία κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους, ώστε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, υπάρχουν δεκάδες περιστατικά βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι είχαν καταγγελθεί στις αρχές.