Κέρκυρα: Ενημέρωση για τη λεπτοσπείρωση από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην Κέρκυρα θα μεταβεί κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερώσει τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό για τη λεπτοσπείρωση.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 6 μμ, στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης για το κοινό και τους τοπικούς παράγοντες με θέμα «Λεπτοσπείρωση: Πρόληψη και Αντιμετώπιση». Αντίστοιχα, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στη 1μμ, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των Επαγγελματιών Υγείας στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της Λεπτοσπείρωσης στην Ελλάδα».
Το κλιμάκιο θα προχωρήσει, επίσης, σε επιτόπια επιδημιολογική και περιβαλλοντική διερεύνηση, καθώς και σε παρεμβάσεις πεδίου κατά προτεραιότητα σε περιοχές όπου το νόσημα εμφανίζει μεγαλύτερη επίπτωση.
Οι εκπρόσωποι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπενθυμίζουν τη σημασία της λήψης και τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης και πιθανής μόλυνσης από λεπτόσπειρα, τα οποία περιλαμβάνουν τα εξής:
– Μυοκτονίες στο οικιακό περιβάλλον.
– Απομάκρυνση σκουπιδιών και διατήρηση σχολαστικής καθαριότητας εντός των οικιών.
– Χρήση μέσων παρεμπόδισης για την είσοδο τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους όπου κινούνται άνθρωποι όπως κατοικίες, αυλές, αποθήκες κλπ.
– Αποφυγή οιασδήποτε επαφής με τρωκτικά γενικότερα.
– Εφαρμογή προστατευτικού ρουχισμού (γάντια, μακριά μανίκια, παντελόνι, γαλότσες) σε όσους ασχολούνται με εργασίες υπαίθρου.
– Αποφυγή έκθεσης τροφίμων και πόσιμου νερού σε περιοχές όπου υπάρχουν τρωκτικά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Ζωονόσων (210-8899136), στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Υγείας (210-8921145) και στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.(www.keelpno.gr).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk