Σπείρα που έκανε αναλήψεις χρημάτων, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, από τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που είχαν πεθάνει εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν να κάνουν με μια νέα «εταιρείας δολοφόνων».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Παλαιό Φάληρο και στην Αθήνα τρία άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 46 και 66 ετών και μία 47χρονη συμβολαιογράφο, ενώ αναζητείται ένας 42χρονος που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος», καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί κυρίως σε ομάδες της επαρχίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργιας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τον 42χρονο και άγνωστους συνεργούς τους είχαν δημιουργήσει ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και ασχολούνταν με πλαστογραφίες πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.ά.) θανόντων, δικαιούχων εν ζωή τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου ο 66χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 42χρονο συνεργό του, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» δύο ανθρώπους οι οποίοι είχαν αποβιώσει από τον Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο «εντολείς».

Σημειώνεται πως οι θανόντες ήταν ρακοσυλλέκτες και είχαν βρεθεί νεκροί σε προχωρημένη σήψη μέσα στο σπίτι τους ενώ είχαν μεγάλη περιουσία. Από την ιατροδικαστική έρευνα δεν είχαν διαπιστωθεί ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες θανάτου.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για την προσπάθεια ανάληψης των χρημάτων και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου ο 66χρονος μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος, ο οποίος ανέμενε έξω από την τράπεζα, και η 47χρονη συμβολαιογράφος.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε βάρος της 47χρονης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών.