Την κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε μήνυμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο χρήστης ενημέρωνε ότι δέχεται απειλές σε βάρος του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ανήλικος 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, απέστειλε μήνυμα σε ανήλικη, που μένει στο εξωτερικό, μέσω της ιστοσελίδας Facebook, εν αγνοία του πραγματικού διαχειριστή του «προσωπικού προφίλ», που είναι άλλος ανήλικος 15χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Μέσω του μηνύματος αυτού ενημέρωσε την ανήλικη ότι δήθεν απειλείται η ζωή του από τον πραγματικό κάτοχο του «προσωπικού προφίλ».
Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ύστερα από συνεργασία με την υπηρεσία της Ιντερπόλ των Ηνωμένων Πολιτειών και την αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία και ύστερα από ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος.
Όπως διαπιστώθηκε, ανήκει σε 43χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας, μητέρα του ανήλικου, από το προσωπικό προφίλ του οποίου εστάλη το απειλητικό μήνυμα, εν αγνοία του.
Οι εμπλεκόμενοι εντοπίστηκαν σε περιοχή του νομού Εύβοιας, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο 16χρονος αλλοδαπός υποστήριξε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.