Εντός εξαμήνου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Ναύπλιο – Αργος – Κόρινθος και να προχωρήσουν άμεσα η αποκατάσταση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Α.Ε. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, που επισκέφθηκε την Αργολίδα και το Ναύπλιο.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο δημαρχείο Ναυπλίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή του Ναυπλίου ως επέκταση του προαστιακού με ανταπόκριση Κόρινθο – Αθήνα.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων υποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση το σχέδιο επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στο Ναύπλιο, γιατί, όπως σημείωσε, «η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού αποτελούσε πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής προς την κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Ξεπεράστηκαν δυσκολίες και εμπόδια με αποτέλεσμα σήμερα να ανακοινώνεται στο επιβατικό κοινό ότι ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει και το τρένο θα ξανασφυρίξει στο Ναύπλιο».