Δώδεκα σύροι μετανάστες τραυματίστηκαν σε τροχαίο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης διακινητών από αστυνομικούς.
Τους μετανάστες επιβίβασαν σε όχημα τέσσερις διακινητές, μεταξύ των οποίων και μία 29χρονη γυναίκα. Στον οδικό κόμβο Χρυσούπολης στην Καβάλα «έπεσαν» σε μπλόκο αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος οδηγός, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες.
Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά και ο 32χρονος και ελαφρά οι 12 σύροι μετανάστες που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στα νοσοκομεία Καβάλας και Ξάνθης.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αργότερα την 29χρονη και τους υπόλοιπους δύο συνεργούς του 32χρονου (υπηκόους Γεωργίας), ενώ, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Ο 32χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και πάλι για υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών.