Βολές κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Σοφίας Βούλτεψη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Σ. Κεδίκογλου, κατά την συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Παρά την κριτική που επιφύλαξε προς την κυβέρνηση, πάντως, δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, διευκρινίζοντας ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφή για την χώρα.

Αναφερθείς στην κυβερνητική εκπρόσωπο είπε ότι «δεν της δίνω ψήφο εμπιστοσύνης», επικαλούμενος την ζημιά που προκάλεσε με την απόφασή της για την μη τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα στην ΔΕΘ, όπως και με τις δηλώσεις της για τους Ρομά, αφού όπως είπε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ «δεν ξέρω αν είναι ρατσίστρια ή έκανε λάθος διατύπωση, ξέρω όμως ότι έκανε ζημιά».

Τα πυρά του, ωστόσο, δεν περιορίστηκαν εκεί αλλά έφτασαν έως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και όχι μόνον. Όπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής, όπως στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα είπε ότι πρόσφατα υπήρξε απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη και υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό με την οποία διορίζονται ως εφοριακοί πρώην πρωταθλητές. «Έτσι θα δώσουμε την μάχη για τη φοροδιαφυγή;», διερωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση προς τους δυο υπουργούς.

Πάντως, παρά την δυσφορία που εξέφρασε δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης «όχι επειδή είμαι μαντρωμένος ή πρόβατο, αλλά με ήσυχη συνείδηση απέναντι σε αυτούς που με εξέλεξαν».