Βολές Αγκυρας κατά Κύπρου για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων

«Σαφή ένδειξη της ανειλικρίνειας της ελληνικής πλευράς στη διαδικασία που συνεχίζεται από το 2008 σχετικά με το Κυπριακό» χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποχωρήσει από τις συνομιλίες. Ζητά, δε, από τη Λευκωσία να αφήσει τις μονομερείς ενέργειες και από την Ελλάδα να ασκήσει πιέσεις στην Κύπρο.

«Σαφή ένδειξη της ανειλικρίνειας της ελληνικής πλευράς στη διαδικασία που συνεχίζεται από το 2008 σχετικά με το Κυπριακό» χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποχωρήσει από τις συνομιλίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται πως «είναι προφανές ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν μπορεί να επιλυθεί με τις προσπάθειες μόνο της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας που είναι εγγυήτρια χώρα. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου αφενός προβαίνοντας σε μονομερείς προσπάθειες επί των φυσικών πηγών, με την αυταπάτη ότι είναι ο μοναδικός κύριος του Νησιού και αφετέρου αφήνοντας αναπάντητες τις προτάσεις της τουρκικής πλευράς περί δίκαιης κατανομής, δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη για την ιδέα της εξεύρεσης λύσης στο Νησί στη βάση του συνεταιρισμού».

«Καλούμε την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου να εγκαταλείψει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες και να καταβάλει ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ. Προσδοκούμε από τη άλλη εγγυήτρια χώρα, τη γειτονική μας Ελλάδα να καταβάλει δίχως καθυστέρηση προσπάθεια για να προτρέψει την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου για την επίλυση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική