Η ΕΠΟ καλεί σε συστράτευση όλη την αθλητική οικογένεια της χώρας, με στόχο την πρόληψη και την πάταξη των φαινομένων βίας.

Αφορμή για την ανακοίνωση που εξέδωσε, αποτέλεσε ο θάνατος του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος υπέκυψε στα βαριά τραύματα που υπέστη πριν δύο εβδομάδες, όταν ξυλοκοπήθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Αλικαρνασσού, στον αγώνα της αγαπημένης ομάδας του με τον Ηρόδοτο για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

«Περιθώρια χρόνου δεν υπάρχουν πλέον για κανέναν. Συστρατευμένοι πρέπει να πούμε άμεσα με πράξεις ένα μεγάλο ΌΧΙ στη βία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη. Ο 46χρονος φίλαθλος έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς υπέκυψε στα τραύματά του μετά την εγκληματική επίθεση που είχε δεχθεί από χούλιγκανς, ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του Εθνικού, με τον Ηρόδοτο. Η ΕΠΟ συλλυπείται την οικογένεια του άτυχου φιλάθλου κι εύχεται αυτός να είναι ο τελευταίος φόρος αίματος που πληρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήρθε ο καιρός, η αθλητική οικογένεια της Ελλάδας (όλων των μελών της συμπεριλαμβανομένων) να δώσει ενωμένη τον αγώνα και για την πρόληψη και για την πάταξη των φαινομένων βίας σε ολόκληρη την Επικράτεια, χωρίς εξαιρέσεις και μ’ έναν μόνο στόχο: ο φίλαθλος που ξεκινά για να παρακολουθήσει μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του μια αθλητική αναμέτρηση να επιστρέφει σώος κι ασφαλής εκεί απ’ όπου ξεκίνησε: στο σπίτι του!!

Περιθώρια χρόνου δεν υπάρχουν πλέον για κανέναν. Συστρατευμένοι πρέπει να πούμε άμεσα με πράξεις ένα μεγάλο ΌΧΙ στη βία».