Νέες βολές κατά του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, έρχονται τώρα από πρώην συνεργάτη του, ο οποίος κάνει λόγο για «εθνοκάθαρση» που γίνεται στους κόλπους της εκτελεστικής εξουσίας με τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Τα σχόλια αυτά έρχονται να προστεθούν στις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται εδώ και μερικές εβδομάδες ο γάλλος πρόεδρος.

Ο πρώην συνεργάτης του Ολάντ, Ακιλινό Μορέλ, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί τον Απρίλιο έπειτα από αποκαλύψεις για σύγκρουση συμφερόντων με τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «Τσέκα του Ολάντ» (ρωσική πολιτική αστυνομία των αρχών του 20ού αιώνα) που στρέφεται εναντίον αυτών που δεν είναι «εντός γραμμής» σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, το οποίο αναφέρει ότι τα σχόλια αυτά έγινε σε ιδιωτική συνομιλία.

«Η λογική που εφαρμόζεται είναι μια λογική εθνοκάθαρσης. Είναι οι Χούτου και οι Τούτσι. Όλο αυτό είναι ξεκάθαρο. Άρχισε μ’ εμένα και τώρα είναι ο Αρνό» είπε αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομίας που παύθηκε από την κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου επειδή επέκρινε την οικονομική γραμμή του προέδρου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ επέκρινε αυτή τη νέα επίθεση εναντίον του αρχηγού του κράτους. «Είναι ανεύθυνο, δεν έχει κανένα νόημα» τόνισε. «Πρέπει όλοι να πατήσουμε και πάλι στη γη».

Ωστόσο, ο Μορέλ σε σύντομη δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε ότι «δεν έδωσε συνέντευξη στο Point».

«Τα σχόλια που μού αποδίδονται είναι ευθύνη» της δημοσιογράφου του περιοδικού η οποία συνέταξε το άρθρο και «όταν θα αποφασίσω να εκφρασθώ, θα το κάνω με ακάλυπτο πρόσωπο» δήλωσε.