Ο πρόεδρος της Ferrari Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο ανακοίνωσε σήμερα πως στις 13 Οκτωβρίου θα αποχωρήσει από τη διεύθυνση της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας και της ομάδας της στη Φόρμουλα 1, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου Fiat.

Την προεδρία της Φεράρι θα ασκεί από την ημερομηνία αυτή ο επικεφαλής της Φίατ Σέρτζο Μαρκιόνε, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο θα αποχωρήσει έπειτα από δικό του αίτημα από την προεδρία της Φεράρι στις 13 Οκτωβρίου, μετά τους εορτασμούς για την 60η επέτειο της παρουσίας της Φεράρι στις Ηνωμένες Πολιτείες»
, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι την προεδρία της Φεράρι θα εξασφαλίζει μετά την ημερομηνία αυτή ο Μαρκιόνε.

Ο 67χρονος Μοντετζέμολο, ο οποίος είναι επικεφαλής της Φεράρι εδώ και σχεδόν 23 χρόνια, πληρώνει έτσι το τίμημα της απουσίας αποτελεσμάτων εδώ και έξι χρόνια στη Φόρμουλα 1. Το Σάββατο είχε διαβεβαιώσει πως θέλει να παραμείνει άλλα τρία χρόνια επικεφαλής της διάσημης μάρκας σπορ αυτοκινήτων.

Πριν από μόλις τρεις ημέρες, ο Μαρκιόνε, ο οποίος είναι το μεγάλο αφεντικό του ομίλου Fiat-Chrysler, υποστήριζε πως μια αλλαγή στην κορυφή της Φεράρι δεν είναι «στην ημερήσια διάταξη», υπογραμμίζοντας πάντως πως «ουδείς αναντικατάστατος».

«Τα οικονομικά αποτελέσματα του Μοντετζέμολο είναι πολύ καλά, αλλά στην περίπτωση της Φεράρι, ένας επικεφαλής πρέπει επίσης να κρίνεται από τα αθλητικά αποτελέσματα», είχε εξηγήσει προσθέτοντας πως «πάνε έξι χρόνια που δεν κερδίζουμε πλέον», αν και έχουμε «τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο».

Η Φεράρι, ιδιοκτησία του ομίλου Φίατ, είναι η πιο εμβληματική εταιρεία της F1 από το 1950 και έχει κερδίσει 15 τίτλους πρωταθλητή κόσμου στους πιλότους και 16 τίτλους πρωταθλητή κόσμου στους κατασκευαστές.