• Αναζήτηση
 • Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Σε συνεχή κάμψη ανάπτυξη-πληθωρισμός στην ευρωζώνη

  Στην επί τα χείρω αναθεώρηση του ετήσιου στόχου για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση της χώρας καθώς τα στοιχεία διαψεύδουν τις αρχικές προσδοκίες. Σε σημερινή του συνέντευξή στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν ανέφερε πως η μακροοικονομική εικόνα της ζώνης του ευρώ έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με πριν από λίγους μήνες και ότι τόσο τα στοιχεία για την ανάπτυξη, ότι για τον πληθωρισμό είναι σε συνεχή κάμψη.

  Στην επί τα χείρω αναθεώρηση του ετήσιου στόχου για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση της χώρας καθώς τα στοιχεία διαψεύδουν τις αρχικές προσδοκίες.

  Σε σημερινή του συνέντευξή στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν ανέφερε πως η μακροοικονομική εικόνα της ζώνης του ευρώ έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με πριν από λίγους μήνες και ότι τόσο τα στοιχεία για την ανάπτυξη, ότι για τον πληθωρισμό είναι σε συνεχή κάμψη.

  «Είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο, και ιδεν βοηθά χώρες που έχουν υψηλό χρέος το οποίο πρέπει να μειωθεί όπως η δική μας (Ιταλία)», ανέφερε, προσθέτοντας πως πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι προβλέψεις για την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ.

  «Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι: είτε θα υπάρξει αποπληθωρισμός και χαμηλή ανάπτυξη είτε θα υπάρξει πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια δημοσιονομική εξυγίανση πιο φιλική στην ανάπτυξη», τόνισε ο Πάντοαν.

  Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ο περιορισμός του λόγου του ελλείμματος προς το ΑΕΠ στο 3% θα γίνει απολύτως σεβαστός και ότι για το λόγο αυτό θα υπάρξουν περικοπές δαπανών, οι οποίες όμως θα λάβουν υπόψη την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk