Νέα άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα από σήμερα, Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίξει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νοτιά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 και τοπικά στην Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά βορειοδυτικοί 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.