Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Αυγούστου η Επιτροπή Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Κυρίαρχη προβληματική ήταν το φορολογικό σύστημα, η αναπτυξιακή πολιτική, η ανεργία και τα κόκκινα δάνεια.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να αποσαφηνιστούν πλήρως οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα τέσσερα αυτά μείζονα θέματα της οικονομίας. Αυτές, άλλωστε, θα είναι και οι τέσσερις θεματικές ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε εκδηλώσεις που προγραμματίζει εγκαινιάζοντας έτσι την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη της 78ης ΔΕΘ η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ.Αλ. Τσίπρας θα παρουσιάσει κατά την επίσκεψή του εκεί, στις 13-14 Σεπτεμβρίου, τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα φορολογικά μέτρα προτείνοντας δικούς της εναλλακτικούς τρόπους φορολόγησης.

Εχθές, Τετάρτη ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM πρότεινε ένα μοντέλο «α λα γερμανικά» για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αποφεύγοντας πάντως και αυτός –όπως σειρά υψηλόβαθμων στελεχών τις τελευταίες ημέρες –να προσδιορίσει το αφορολόγητο όριο.

« Φανταστείτε την πρόταση του γερμανικού ινστιτούτου για μία τριμελή οικογένεια φτάνει στα 3.000.000 ευρώ η αφορολόγητη ατομική περιουσία και από εκεί και πέρα αρχίζει η φορολόγηση. Επομένως, δεν μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή ποιο θα είναι ακριβώς το όριο, απλά το αναφέρω ενδεικτικά» σημείωσε ο Γ. Μηλιός.