Τα σπίτια δύο Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη που θεωρούνται ύποπτοι στην απαγωγή των τριών ισραηλινών εφήβων, που είχαν βρεθεί αργότερα δολοφονημένοι, κατεδάφισαν δυνάμεις του ισραηλινού στρατού. Το σπίτι του τρίτου υπόπτου επίσης αποκλείστηκε από τα συνεργεία του στρατού.

Το σπίτι του Χουσάμ Καουασμέ και του Αμάρ Αμπού Αϊσά, μελών της Χαμάς που κατηγορούνται για την απαγωγή, κατεδαφίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το σπίτι του τρίτου κατηγορούμενου στην υπόθεση, του Μαρουάν Καουασμέ, είχε επίσης αποκλειστεί από τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.

Ο 40χρονος Χουσάμ Καουασμέ από τη Χεβρώνα έχει συλληφθεί, ενώ οι άλλοι δύο ακόμη αναζητούνται. Η απαγωγή και δολοφονία των τριών Ισραηλινών είχε πυροδοτήσει τη νέα ένταση, αρχικά με επιχειρήσεις «σκούπα» κατά της Χαμάς, έπειτα με απαγωγή και δολοφονία ενός Παλαιστίνιου εφήβου σε «αντεκδίκηση» και έστρωσε το έδαφος για τη σημερινή κρίση στη Γάζα.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εκπνέει η νέα εκεχειρία στη Γάζα, ενώ Ισραήλ και Παλαιστίνιοι διαπραγματεύονται στο Κάιρο με στόχο μία συμφωνία για οριστική παύση πυρός.