Eικόνα επιβράδυνσης παρουσιάζει η γερμανική οικονομία μετά τα στοιχεία του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ και η γαλλική οικονομία εμφανίζεται στάσιμη την ίδια περίοδο.

Το γερμανικό ΑΕΠ υποχώρησε απροσδόκητα κατά 0,2% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο, ενώ η ανάπτυξη του προηγούμενου τριμήνου αναθεωρήθηκε ελαφρά προς τα κάτω.

Η Γαλλία είδε μηδενική μεταβολή στο ΑΕΠ της, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με τον στόχο για ανάπτυξη της τάξης του 1% φέτος να απομακρύνεται.

Η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί στο υπόλοιπο του έτους, λέει ο Σ.Γκάμπριελ

H γερμανική οικονομία πιθανότητα θα σημειώσει επέκταση στο υπόλοιπο του έτους, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά την συρρίκνωση 0,2% που σημείωσε το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι οι κίνδυνοι από την Ανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την αδυναμία στην ευρωζώνη έχουν προκαλέσει προσωρινή επιβράδυνση την μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, ενώ ο ήπιος χειμώνας είχε ως αποτέλεσμα οι εργασίες στον κατασκευαστικό κλάδο να ξεκινήσουν νωρίτερα.

«Οι ρυθμοί ανάπτυξης στη Γερμανία είναι πιθανό να γυρίσουν θετικοί στο υπόλοιπο του έτους με τους εξωτερικούς κινδύνους, ωστόσο, να έχουν, αναμφίβολα, αυξηθεί», αναφέρει ο Γκάμπριελ σε ανακοίνωση του, σύμφωνα με το Reuters.