Την έντονη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο Ιράκ και την προέλαση των τζιχαντιστών εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, εν όψει και τις έκτακτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα γίνει την Παρασκευή.

«Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Εκφράζουμε και πάλι τον αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» εναντίον των Χριστιανών, των Κούρδων, των Σιιτών και των άλλων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων του Ιράκ. Η κλιμακούμενη αυτή βίαιη και ακραία δράση που στοχεύει στην υπονόμευση της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων στο Ιράκ είναι προφανώς αδιέξοδη και προκαλεί μια νέα τραγωδία» ανέφερε σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συνέχισε:

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες των εταίρων μας που στοχεύουν στην ανακοπή της ραγδαίας προέλασης των τζιχαντιστών και εκφράζουμε, βεβαίως, την αμέριστη στήριξή μας στην ιρακινή Κυβέρνηση, στο φίλο ιρακινό λαό και στις θρησκευτικές και εθνοτικές κοινότητες της χώρας που υφίστανται τις συνέπειες της εξτρεμιστικής αυτής δράσης».