• Αναζήτηση

Ρομπότ-transformers θα σώζουν και θα εξερευνούν

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε συνεργασία με επιστήμονες του ΜΙΤ ανέπτυξαν ρομπότ που έχουν την ικανότητα να αυτό-διπλώνονται και να σέρνονται δίχως ανθρώπινη παρέμβαση. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των συγκεκριμένων ρομπότ αποτέλεσε η ιαπωνική τέχνη οριγκάμι. Τα ρομπότ αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές διάσωσης ακόμη και στην εξερεύνηση πλανητών

''

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε συνεργασία με επιστήμονες του ΜΙΤ ανέπτυξαν ρομπότ που έχουν την ικανότητα να αυτό-διπλώνονται και να σέρνονται δίχως ανθρώπινη παρέμβαση. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των συγκεκριμένων ρομπότ αποτέλεσε η ιαπωνική τέχνη οριγκάμι.

Οι δημιουργοί των ρομπότ-transformers ισχυρίζονται ότι στο μέλλον όλα και περισσότερα ευέλικτα ρομπότ θα είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους. «Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι θα έχουν δει παραδείγματα της τέχνης του οριγκάμι και αντιλαμβάνονται ότι μέσω της αναδίπλωσης μπορείς να κατασκευάσεις απίθανα πράγματα. Ωστόσο, όταν απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά. Φανταστείτε πόσο χρήσιμα θα μπορούσαν να είναι αυτοματοποιημένα αυτό-αναδιπλούμενα ρομπότ είτε ως καταφύγια, είτε ως εξειδικευμένες κατασκευές είτε ακόμη και ως εξαρτήματα για την εξερεύνηση του διαστήματος» εξηγεί ο καθηγητής Ρόμπερτ Γουντ, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk