• Αναζήτηση

Πολυνομοσχέδιο-ΕΝΦΙΑ στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με την τρόικα

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της ΕΕ στην τρόικα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ενώ αντίστοιχη έχει προγραμματισθεί και με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Ο κ. Χαρδούβελης ενημέρωσε για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες, καθώς και για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης στην τρόικα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, ενώ αντίστοιχη έχει προγραμματισθεί να γίνει και με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε τους ευρωπαίους εταίρους για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την επόμενη δόση ύψους 1 δισ. ευρώ προς τη χώρας μας.

Συζητήθηκαν επίσης και οι αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στον τρόπο υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει κυρίως σε ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιφέρειας, όπως και οι αλλαγές που αφορούν στις δόσεις πληρωμής του φόρου.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου ακινήτων θα μετατεθεί για το Σεπτέμβριο αντί για τον Αύγουστο που προβλεπόταν αρχικά προκειμένου να δοθεί ο χρόνος που απαιτείται για τη διόρθωση των λαθών στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Εξετάζεται επίσης και η αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων από πέντε που είναι σήμερα.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk